Sport-, kulturális-, és bölcsődetámogatásokat adott át a polgármester

Mireider Máté Fotó: Vig Norbert
2023.07.20. 15:25

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere rendszeresen biztosít pénzügyi támogatást is azoknak a szervezeteknek és személyeknek, akik sportolói, kulturális területen tevékenykednek.

Simon Virág Anna az augusztus 19. és 27. között tartandó, budapesti atlétikai világbajnokságra készül. A fiatal sportoló a 4×400 méteren induló női váltó tagja lesz, felkészülését pedig 500 ezer forinttal támogatja dr. Dézsi Csaba András.

dr. Dézsi Csaba András és Simon Virág Anna

A Regös Táncműhely 500 ezer forintos támogatást kapott, melyet a VI. Országos Kamara Néptáncversenyre való felkészülésre, és az oda való eljutásra fordítottak. A Táncműhely közel 150 táncossal dolgozik jelenleg, közülük harmincan felnőttként is folytatták a táncot, ez pedig egyedülálló Győrben – hangzott el az adománytábla átadásakor. A verseny döntőjében 3 korcsoportban, korcsoportonként 5 párossal vettek részt a Regösök. Az I. korcsoportban második helyezést, a III. és a IV. korcsoportban pedig harmadik helyezéseket értek el az április 28-ai megmérettetésen. A csoport művészeti vezetői Vrábel-Vehrer Krisztina és Vrábel János, a táncoktatók pedig Iván Orsolya és Schophauser Gerta voltak, a versenyzők pedig a Balla Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola diákjai.

dr. Dézsi Csaba András és a Regös Táncműhely képviselői

Czvikovszky Tamás nevét sokan ismerhetik olvasóink közül is, hiszen a Győr utcái című könyv rendkívül népszerű volt, a kötet pedig a Győr+ Média hasábjairól nőtte ki magát. A szerző hamarosan megjelenő új kötete, a Mesteri Mesterek második kötete egy háromrészes sorozat utolsó darabja, létrejöttéhez pedig Győr polgármestere 500 ezer forintos támogatással járult hozzá. A kötet témája a győri vendéglátás: szó lesz benne szállodákról, kávéházakról, ikonikus győri épületekről, melyek közül néhány még ma is üzemel – tudtuk meg a szerzőtől. „Nagyjából 190 oldalas lesz a kötet, rengeteg fotóval” – tette hozzá Czvikovszky Tamás. A 2018-ban megjelent, A nyugat kapuja – Győr című várostörténeti album volt az első rész, a második pedig a Mesteri Mesterek I. címet viseli, a szerzők pedig a város anyagi alapját biztosító kézművesek, tárgyi értékteremtők munkája előtt tisztelegve foglalták össze a kézműipari szakmák helyi történetét.

dr. Dézsi Csaba András és Czvikovszky Tamás

A június 23-ai közgyűlésen a képviselőtestület szavazott arról, hogy a Kiscsillag Református Bölcsöde működését támogassa a város 4 millió forinttal. Az indoklásban szerepelt, hogy az egyházközösség ugyan 7 millió forintot fordított az újonnan átadott intézmény működtetésére, azonban az ő tartalékaik is kimerülnek, így a polgármesteri keret terhére nyújt támogatást a várost. Az adományt jelképező táblát dr. Dézsi Csaba András a bölcsődében adta át.

Kapcsolódó témák: #adomány | #Dr. Dézsi Csaba András | #támogatás |