Sport- és egészségnap a Barátság parkban

Németh Boglárka Fotó: Ács Tamás
2024.05.04. 14:42

Szombaton már 13. alkalommal rendezték meg a Tavaszi Családi Sport- és Egészségnapot a Barátság parkban. Több százan, köztük családok és sportemberek érkeztek, hogy kipróbálják magukat a különböző sportágakban. Az egész park megtelt élettel, szinte nem volt olyan négyzetméter, ahol ne sportolt volna valaki.

Az eseményt a város sportért is felelős alpolgármestere, a futball szerelmese, Szeles Szabolcs nyitotta meg: “Azt gondolom fontosak az ilyen napok, amikor olyan embereket hívunk meg, akik meg tudják mozgatni a győrieket és köré pedig mi tudunk aktív és passzív sportolási lehetőségeket biztosítani. A fő cél az, hogy egész évben tudjanak az itt élők kikapcsolódni és sportolni, ehhez pedig szükség van az ilyen létesítményekre, mint a Barátság Sportpark. Azt gondolom, hogy ez egy briliáns dolog, én még játszottam itt gyermekkoromban az adyvárosi utcabajnokságon a töredezett betonon, és ebből nőtte ez ki magát egy szenzációs parkká.

Nagyon fontos, hogy szintet tudjunk lépni, és minden városrészben akár szabadtéri, akár zárt termek legyenek a sportoláshoz. Sokat léptünk már ebben, hiszen számtalan pályán vannak utcai konditermek és sportlétesítmények, de szeretnénk az összes pályát rekortán burkolattal ellátni, futópályákat építeni. Győrben az amatőr sportok mellett fontos a versenysport is, hiszen büszkék lehetünk arra, hogy olimpiai kvalifikációval rendelkező sportolóink vannak, a kézis lányok ma fogadják a Vipers-t, a kézis fiúk feljutottak az NBI-be, a focista fiúktól is feljutást szeretnénk, a focista lányok a kupát nyerték meg és készülnek a bajnoki címre, úgyhogy hajrá győri sportélet!” – emelte ki az alpolgármester. 

A sportnapot egy boost training edzéssel indította Simon Szimonetta, aki szerint egy igazán kitartó csapattal volt dolga. “Nagyon örülök neki, hogy ismét itt lehettem ezen a rendezvényen, nagyon színvonalas ez az egész. Az én 60 perces edzésem lényegében hasonló, mint egy hiit edzés, hasonló elemeket tartalmaz. Majdnem mindenki végigcsinálta az órát, teljes erőbedobással, úgyhogy nagyon büszke voltam a kicsikre, nagyokra, fiúkra, lányokra is egyaránt” – mesélte a fitness presenter. 

A rendezvényen tehát a focitól kezdve, a tollason át, az asztaliteniszig, mindent ki lehetett próbálni. Bemutatkoztak a győri sportegyesületek, de volt játszóház, tízpróba és még senior torna is. 

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka