Soron kívüli béremelés a győri Audinál

Győr+ Fotó: Audi Hungaria
2023.01.18. 17:57

Kiegészítő inflációkövető alapbéremelésről állapodott meg a munkáltatói oldallal az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) - közölte - közölte az érdekképviseleti szervezet.

Hirdetés

Közleményükben azt írják:

A Központi Statisztikai Hivatal 2022-es évre kiadott hivatalos 12 havi átlag inflációs adatához igazodva valamint a korábbi jó együttműködésnek köszönhetően az Audi Hungaria és az Audi Hungária Független Szakszervezet gyors és hatékony egyeztetés után 2023.01.16-án (hétfőn), a jelenleg érvényben lévő bérmegállapodásban szabályozott, további inflációkövető alapbéremelésről állapodott meg.

A bérkorrekció mértékének megállapításához a tárgyaló felek a KSH 2022-es évre kiadott, 12 hónapra vonatkozó átlagos inflációs adatát vették alapul. Míg a tavalyi év elején az infláció 7,9 %-ot tett ki, az év végére már elérte a 24,5 %-ot, ami éves átlagban az árindex 14,5%-os emelkedését jelentette. Ennek megfelelően a tavalyi 3+9%-os bérkorrekció után az Audi Hungaria 2023. január 1-jétől további 2,5%-os inflációkövető alapbéremelést hajt végre az Audi Hungária Független Szakszervezettel egyetértésben.

A kiegészítő inflációs alapbéremelésről szóló megállapodás főbb elemei a következők:
• mértéke: 2,5%
• érvényes: 2023. január 1-jétől

A Felek megállapodtak továbbá abban, hogy a jelenleg érvényben lévő, 2023. január 1-től
érvényes bérsávok az inflációkövető béremelés mértékével (2,5%) megemelkednek.

Forrás: ahfsz.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #béremelés | #szakszervezet |