Hirdetés
Jótékonykodás

Sokrétű segítséget nyújt a Karitász

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász
J. Kovács Andrea
2021.11.05. 06:02

A téli szezonban is számos jótékony akcióval készül a Karitász.

Hirdetés

Van akinek minden tél nagy kihívást jelent. Mert nem tudja megvenni a tüzelőt, mert szűkös anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy meleg ruhát és lábbelit vásároljon, vagy éppen a napi betevő előteremtése is gondot okoz. Ezért a hideg időszak közeledtével felmerül a kérdés: hogyan készülnek a télre a szeretetszolgálatok, milyen támogatást tudnak nyújtani a rászoruló embereknek? Erről kérdeztük Paksa Balázst, az Egyházmegyei Karitász sajtóreferensét.

November 20-21-én “Szent Erzsébet kenyere” akciót rendezünk Győr több templomában, Bácsán, Gyárvárosban és Révfaluban. A cipóosztás egyben tisztelgés Árpád-házi Szent Erzsébet életpéldája előtt. November 19-21. a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen szervezünk tartósélelmiszer-gyűjtést. Az adományokat csomagolás és rendezés után célzottan és személyesen juttatjuk el a nagycsaládosok és idősek részére.” – mondta a Győr Plusznak Paksa Balázs.

A sajtóreferens hozzátette, a Karitász központjába betérő hajléktalanok részére ruhát, konzervet és tisztítószereket tudnak adni. Folytatódik az “Otthon melege” programuk is, melynek keretében mobilkályhával segítik a rászorulókat.

Hirdetés

Az “Angyalbatyu” akciónk keretében arra biztatunk, hogy egy cipősdoboznyi ajándékot készítsenek  szegény sorsú gyermekek számára, majd juttassák el hozzánk. Közösen sok nélkülöző karácsonyát tehetjük szebbé. S nem utolsósorban jelenleg is tart a koronavírusjárvány miatt elmagányosodott embertársaink fokozottabb segítése “Szent Katalin” idősgondozási programunk révén. Ehhez továbbra is szeretettel várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek a segítő szolgálatra!” – zárta beszélgetésünket Paksa Balázs.

likeold
a fb oldalunkat