Hirdetés
GYHG

Sokba kerül a szelektív szigeteken a károkozás!

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.09.12. 09:38

Tudta, hogy a kidobott hulladék a magyar állam tulajdona? A szelektív szigetek kifosztói pedig lopást követnek el?

Hirdetés

Napi feladat a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nél a szándékos károkozásokból eredő javítások elvégzése a közterületi szelektív hulladékgyűjtők esetében. A havonta mintegy harminc rongálás helyreállítása egymillió forintjába kerül a közszolgáltatónak. A gyűjtőedényekben eset kár mellett fontos kiemelni, hogy a kidobott hulladék a magyar állam tulajdona, a szelektív szigetek kifosztói lopást követnek el.

A kidobott fém- és üveghulladékok megszerzése érdekében a hagyományos 1100 literes gyűjtőedények zárszerkezetét tönkreteszik, míg a nagyobb űrtartalmú, harang alakú szelektív gyűjtők előlapját felfeszítik, letépik az illetéktelenek. Utóbbi alkatrész és annak felszerelése harmincezer forintba kerül helyszínenként.

A süllyesztett szelektív szigeteken pedig többek között az okoz gondot, hogy a papírdobozokat helyenként egybe beletömik az emberek a bedobónyílásba, a kartonpapír így nem jut le a föld alatti tárolóegységbe, hanem elakad, tönkretéve ezzel finom-alkatrészeket.

A közterületi szelektív hulladékgyűjtő szigetek edényeinek állapotát ürítéskor és a szigetek takarítása során folyamatosan figyelik a szakemberek, a szükséges javításokat a GYHG elvégzi.

Forrás: GYHG

Kapcsolódó témák: #GYHG | #rongálás | #szelektív gyűjtés |
Hirdetés