Hirdetés
Visszeső vezető

Sokadszorra ittasan vezetett, most börtönbe megy

Illusztráció: Győr+ Archívum
Győr+
2020.11.24. 08:08

Negyedszerre vezetett alkoholtól befolyásolt állapotban a győri férfi, ezért jogerősen egy év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte őt a bíróság.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség negyedszerre vádolta meg a férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével.

Az első alkalommal elkövetett ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt a jelenleg 51 éves férfi 2017 tavaszán nyolc hónap szabadságvesztést kapott három évre felfüggesztve, valamint két évre eltiltották a járművezetéstől. A másodszor elkövetett ugyanilyen két bűncselekmény miatt 2018 őszén 90 nap elzárásra, 300 óra közérdekű munkára és újabb két év járművezetéstől eltiltásra ítélte őt a bíróság.

Hirdetés

A férfi azonban az elzárás miatt nem jelent meg a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetben, így körözés nyomán fogták őt el a rendőrök.

Elfogásakor, 2019 tavaszán alkoholtól közepesen befolyásolt állapotban vezetett egy autót, a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás ideje alatt.

Illuszráció: Police.hu

2020. tavaszán férfi ismét ittas állapotban vezetett autót, ugyancsak közepesen befolyásolt állapotban.

Utóbbi két cselekményéért a Győri Járásbíróság egy év szabadságvesztésre, két év közügyektől eltiltásra és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra ítélte, emellett elrendelte a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. Az ítélet jogerős.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #Megyei Főügyészség |
likeold
a fb oldalunkat