Sok munkát ad az erős szél a tűzoltóknak – Győr-Mosonra is riasztás van érvényben

Győr+
2022.12.11. 07:55

Vasárnap reggel hat órakor közel húsz helyre várták a tűzoltók segítségét országszerte a szeles időjárás miatt útra dőlt fák eltávolítása, vagy éppen a nagy mennyiségben lehullott csapadék okozta károk miatt.

Hirdetés

Győr-Moson-Sopron megyére jelenleg is elsőfokú riasztás van érvényben erős széllökések miatt. Ez azt jelenti, hogy a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Győrben és környékén 45-63 km/h-s széllökéseket mértek az elmúlt órákban a meteorológiai szolgálat legfrissebb széltérképe szerint.

Az eső is károkat okozott több helyen.

A tegnap óta megváltozott időjárási helyzet miatt megnőtt a tűzoltói beavatkozások száma hazánkban. Ma reggel hat órakor közel húsz helyre várták a tűzoltók segítségét országszerte a szeles időjárás miatt útra dőlt fák eltávolítása, vagy éppen a nagy mennyiségben lehullott csapadék okozta károk miatt. A Zala megyei Inke település végén, a 61-es főút 169-es kilométerszelvényénél fa dőlt az útra, amely félpályán elzárja a közlekedést. Baranya megyében is hasonló a helyzet; Pécsett, a Magyarürögi út elején, illetve Villánykövesden, a Villányi út mentén szintén az útra kidőlt fák akadályozzák a továbbhaladást. Pest megyében Pilisvörösvárra, a Bécsi útra, valamint Versegre, a Kökényesi utcához várják kidőlt fák miatt a tűzoltók segítségét. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Bodrogolasziban a 37-es főúton dőlt egy fa egy gépkocsira, amelynek kitört a szélvédője az eset miatt. Hajdú-Bihar megyében a csapadék okozott károkat. A hajdúböszörményi Kolozsvár utcában megtelt vízzel az árok, szivattyúval távolítják el a városi hivatásos tűzoltók a vízmennyiséget. Debrecenben, a Lőtér utcában egy lakóház pincéjében másfél méter magasan áll a víz, a tűzoltók segítségét kérték eltávolításához.

Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, amint befejezték a munkálatokat, indulnak a következő helyszínre.

Forrás: met.hu / katasztrofavedelem.hu

Hirdetés