Hirdetés
Motiváltak az SZE-hallgatók

Sikerre törnek az SZE hallgatói a Formula Student-versenyen

Fotó: Győr+ Archívum
Győr+
2021.11.25. 13:23

A Formula Student Symposium konferencia és a Formula Student online verseny 2021-ben is fontos mérföldkőként szerepel a nemzetközi hallgatói csapatok naptárában. A győri Széchenyi István Egyetemen tanulók számára is nagyon fontos a megméretés.

Hirdetés

A Formula Student Symposium konferenciát ezen a hétvégén tartják, míg a Formula Student online versenyre a jövő héten kerül sor.

Hanula Barna, a győri Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karának dékánja szerint kiemelt figyelmet kell fordítani a Formula Student-programra.

,,A Formula Student a mérnökképzés egyik legjobb edzőterme. Az elméletet kiegészítve gyakorlati tudást lehet szerezni, de szükség van közgazdasági, menedzsment-, vezetési és kommunikációs ismeretekre. A gyakorlati mérnöki munkának igazi tétje van, a versenyautóba valaki beleül, és megy vele. Biztonság és teljesítmény szempontjából is működnie kell. Látszik, hogy a vállalatok elviszik a sikeres Formula Student-diákokat – mondta Győr+ Médiának Hanula Barna. – Idén szerencsére ismét volt lehetőség fizikai részvétellel rendezni versenyeket. Tavaly a pandémiás helyzet miatt ez nem volt lehetséges. Nagyon szépen szerepelt a győri csapat.

A Symposium remek felkészülési lehetőséget biztosít a versenyekre.

,,Az őszi tervezési, felkészülési időszakban a hallgatóknak lehetőségük nyílik a világ leghíresebb szakembereivel konzultálni, előadásokat hallgatni, beszélgetni, workshopokon részt venni. A jövő héten a Formula Student Online-viadalon a virtuális térben már versenyezni is tudnak egymással. Az online verseny nagyon népszerűvé vált, velünk marad akkor is, ha már nem lesz a járványhelyzet” – fogalmazott Hanula Barna.

Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter, az FS Symposium és FS Online fővédnöke bízik a magyar versenyzők sikeres szereplésében.

,,A mérnökök munkájára nagy szükség lesz az elkövetkezendő években. Izgatottan várjuk a fejlesztéseiket. Támogatjuk őket abban, hogy itthon valósítsák meg álmaikat. Alapítsanak cégeket, amelyek majd aztán meghódítják a világot – mondta Palkovics László.

Szujó Zoltán, a Forma–1-es versenyek korábbi népszerű tv-kommentátora, a HUMDA (Hungarian Motorsport Development Agency) főtanácsadója szintén nagyon szurkol a magyar fiataloknak, köztük a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak.

,,Hosszú évek óta igyekszem támogatni a Formula Studentet, amelyben nagyon hiszek. Közelről végig nézhettem, ahogy a világ különbözőpontjain a mérnökök eljutottak a versenysport csúcskategóriáiba. Muszáj támogatnunk a Formula Studentet – jelentette ki Szujó. – Korábban soha nem lehetett ennyire izgalmas mérnöknek lenni. Aki aktív ezen a területen, a mobilitás jövőjének kitalálásában vehet részt.

Kapcsolódó témák: #formula student | #verseny | #viadal |
Hirdetés