Hirdetés

Sikeres volt az első vaskakasos YouTube előadás

Fotó: Vaskakas Bábszínház
Szabó Csilla
2020.03.16. 20:15

A gyerekek nem maradtak és maradnak vaskakasos bábszínházi élmény nélkül, vasárnap több mint 3600 letöltése volt a YouTube csatornán a társulat A kismalac meg a farkasok című előadásának.

Hirdetés

A magyarországi koronavírus okozta vészhelyzet miatt a Vaskakas Bábszínház győri és Győrön kívüli előadásai elmaradnak, a bábszínház épülete is zárva tart. A gyerekek azonban nem maradtak és maradnak vaskakasos bábszínházi élmény nélkül, a megszokott vasárnapi matiné keretében a YouTube csatornán A kismalac meg a farkasok című darabot nézhették meg a bábszínház kedvelői. Több mint 3600 letöltése volt az előadásnak, nem csak a győriek, hanem Londonból, Milánóból és Marosvásárhelyről is küldtek a Vaskakas Bábszínházat kedvelők elismerő hozzászólásokat arról, mennyire jó ötletnek tartják az online előadást, mennyire élvezték a gyerekek mellett a szülők és testvérek is, hogy – igaz nem élőben -, megismerték a kismalac és a farkasok vidám történetét. Voltak, akik a határon túlról fényképet is mellékeltek, hogyan nézi együtt a család az előadást, és öröm volt olvasni a színészeknek azt is, mennyire várják a gyerekek a következő darabot.

Berki Bálint szervezőtől megtudtuk, a Vaskakas Bábszínház Facebook oldalán már az újabb előadást is meghirdették, L. Frank Baum világsikerű klasszikusát, az Ózt láthatják azok, akik a vasárnapi matiné ideje alatt, 11 és 12.30 óra között letöltik a bábszínház Facebook-oldalán a megadott linket és felcsatlakoznak a YouTube-ra. Az előadás csak vasárnap és csak a megadott linkkel elérhető.

Hirdetés

Miért esett az Ózra a választás? Mert nagy közönségkedvenc felnőttnek és gyermeknek egyaránt a kis Dorka története, akit a forgószél Óz birodalmába repít és új barátokat szerez az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember személyében. Ám Dorka mégis visszavágyik aprócska és barátságos otthonába legkedvesebb barátjához, Totóhoz. A vasárnapra tűzött előadást az áprilisra tervezett, ám azóta sajnos elhalasztott, kaposvári BábSzínTér Nemzetközi Bábfesztiválra is beválogatták. A kis Dorka hazavágyik, a gyerekek pedig otthonukban csöppenhetnek Óz birodalmába a Vaskakas Bábszínház nagyszínpadi felvételével. Március 22-én a YouTube-on online közvetítéssel varázsolnak el a vaskakasos bábszínészek kicsit és nagyot egyaránt a képernyők előtt.

Kapcsolódó témák: #Vaskakas Bábszínház |
likeold
a fb oldalunkat