Mathias Corvinus Collégium

Sikeres sportolót faggattak

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid, Pécskai István
2021.10.27. 19:37

Ismét telt házas volt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Győri Képzési Központ legutóbbi rendezvénye, amelyen Mocsai Tamás 190-szeres magyar válogatott korábbi kézilabdázóval beszélgetett az intézmény egyik hallgatója.

Az eseményen dr. Fekete Dávid, az MCC győri központjának regionális képviseletvezetője hangsúlyozta, a rendezvénysorozaton belül igyekeznek számos aktuális témát bemutatni.

Dr. Fekete Dávid

,,A Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó műhelye. Nagyon sok tehetséges fiatal diákkal foglalkozunk. Fontos missziónk az is ugyanakkor, hogy olyan nyitott szakmai rendezvényeket tartsunk, amelyek nemcsak a diákjaink számára érdekesek, hanem a város többi polgárának is. A mostani már a sokadik eseményünk. Igyekszünk odafigyelni rá, hogy a tématerületeink érdekességeket és izgalmakat tartogassanak” – mondta dr. Fekete Dávid a Győr+-nak.

Hozzátette, Mocsai Tamást azért hívták meg, hogy arról meséljen, milyen egy sportoló családban felnőni. Édesapja Mocsai Lajos legendás kézilabdaedző, akinek a vezetésével a férfi válogatott 1986-ban világbajnoki ezüstérmet nyert.

,,Tamás édesapját, Mocsai Lajost nem kell bemutatni senkinek sem. A következő hetekben olyan témákkal foglalkozunk, mint a klímaváltozás, a földgázhelyzet Európában, emellett a migráció is terítékre kerül majd. Szerencsére egyre többen jönnek a rendezvényeinkre. Örülök, hogy mindig vannak új arcok, egyetemisták, középiskolások. Rajtuk kívül a győrieket is megtudjuk szólítani színvonalas szakmai programokkal” – magyarázta dr. Fekete Dávid.

Mocsai Tamás, aki manapság a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatójaként tevékenykedik, elmondta, sokat jelentett számára, hogy kézilabdaedző édesapja egyengette karrierjét.

Mocsai Tamás

,,Példaképként ott volt nekem édesapám, akire nagyon büszke voltam, aki remek családi hátteret biztosított számomra. Ugyanakkor úgy gondolkodtam, hogy nem másnak, hanem magamnak szeretnék megfelelni, a tehetségemből ki akarom hozni a maximumot – jegyezte meg Mocsai, aki igyekszik egyengetni a fiatal kézilabdázók útját. – A sporton keresztül szeretnénk megtanítani a fiataloknak, mi értékes az életben. A sport hatalmas lemondásokkal jár, hogy sikeresek legyünk. Komoly áldozatokat kell hozni, edzésekre járni, mérkőzéseken részt venni. Ha egy fiatalból nem is lesz élvonalbeli atléta, akkor is erőt és tartást meríthet a sportból.”

Galéria: Ács Tamás

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos
Kapcsolódó témák: #előadás | #győrplusz | #Mathias Corvinus Collegium |