Séta a lélek és a Balaton körül

Fotó: Chripko Lili
Győr+
2019.11.25. 18:44

Idén harmadjára indult útnak a Balaton Camino, a 2017-es, zimankós februári és a 2018-as, kánikulába hajló májusi túra után ebben az évben októberben vehették be az érdeklődők a magyar tengert. A szervezők között győri hölgy is található, a Győr+ Estében Scherer Anna mesélt az alapötletről és arról, hogy most meddig jutott a magánkezdeményezés.

Hirdetés

„Régóta dolgozunk együtt Dórival és Judittal, az újévi fogadalmunknak pedig egy olyan projektet kerestünk, amibe teljes szívből, a saját szabályaink szerint, a saját örömünkre vághatunk bele. Több ötlet volt a kalapban, végül úgy alakult, hogy februárban körbesétáltuk a Balatont” – így mesélt Anna az igazán embert próbáló túráról, melynek kétszáz kilométerét tíz nap alatt teljesítette a csapat.

Kétszáz kilométert gyalogoltak tíz nap alatt
Fotó: Chripko Lili

„Tíz nap gyaloglás sok mindent átfogalmaz az emberben, van idő egyedül lenni, van idő gondolkodni és kikapcsolni – egészen más formában, mint ahogy azt az ember egy átlagos szabadság során teszi” – árulta el.

A nagy kalandról a lányok blogot is készítettek, ennek köszönhetően az utat már a kezdetekkor nem várt érdeklődés övezte: tévéstábok követték őket drónokkal, rádióinterjúk készültek, a falvak határában helyiek várták, hogy befussanak, sőt, többen – ismerősök és ismeretlenek is – csatlakoztak egy-egy szakaszra.

A csapatról drónfelvételek is készültek a túra során
Fotó: Orbán Péter

A Balaton Camino 2018-ban már több mint száz csatlakozót vonzott, a blogon, Facebook és Instagram oldalakon keresztül pedig több tízezren követték a csapat kalandjait. Az őszi túrán már ötszáz főre bővült a résztvevők száma, sokan érkeztek babakocsival, kis kedvenccel, és családosan is.

Ahogy Annától megtudtuk, missziójukká vált megmutatni, hogy a Balaton minden évszakban tökéletes úti cél a kikapcsolódásra, és hogy körbesétálni különleges élmény.

Idén ősszel már ötszáz főre bővült a résztvevők száma
Fotó: Heim Alexandra

Hogy mikor lesz a következő Balaton Camino, azt egyelőre nem tudni, de mindenképp érdemes követni a három barátnő szerelemprojektjét, hiszen egészen biztos, hogy lesz folytatása.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #balaton | #természet | #túra |