Rövidesen indul a közületi és társasházi aknás mérők cseréje

Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória
2023.01.15. 17:33

Hamarosan kiküldi a Pannon-Víz Zrt. az ütemezett, aknás vízmérők cseréjére vonatkozó tájékoztatást a felhasználóknak. 2022-ben a szolgáltató munkatársai rekordszámú, több mint hétezer aknás vízmérőt cseréltek le.

Jelentős az idén cserélni szükséges mérők száma, így a fagyok elmúltával munkatársaink megkezdik a szükséges közületi és társasházi aknás mérők cseréjét. Ez a feladat a víziközmű- szolgáltatók 8 évente ellátandó törvényi kötelezettsége. A jelenleg aktuális mérők cseréjéről társaságunk rövidesen értesítést küld az érintettek részére, melyben felhasználóink tájékozódhatnak a szerelés tervezett időpontjáról.

Társaságunknak az elmúlt években nem minden esetben sikerült gördülékenyen elvégeznie a mérők cseréjét, mivel egyes esetekben többszöri kiértesítés ellenére sem érték utol a mérő tulajdonosát. Szeretnénk felhívni az érintettek figyelmét, hogy fordítsanak figyelmet vízmérőik hitelességére! A vízmérő hitelességéről a plombán szereplő dátum segítségével is tájékozódhatnak. Érdemes a vízmérőkre időnként ránézni, főként az év egyes szakaszaiban lakatlan ingatlanok esetén, megelőzve ezzel az esetlegesen előforduló fagyás, törés okozta nagyobb károkat is.

Tájékoztatjuk önöket, hogy a vízmérőakna karbantartása, tisztítása, szerelhető állapotban tartása rendeleti előírás alapján a felhasználó feladata. A korrekt, valós fogyasztás elszámolása érdekében kérjük szíves közreműködésüket a mérők cseréje során!

A vízmérőcserét végző szakembereink egyedi sorszámmal ellátott fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, melynek érvényességéről a 96/522-601-es telefonszámot tárcsázva megbizonyosodhatnak.

Kapcsolódó témák: #mérőcsere | #pannon-víz |