Rossz álmokról alkottak

Bajzát Zsuzsi Fotó: Győr+ Rádió
2024.06.07. 11:42

A Torula legújabb csoportos kiállítása a fiatal és középgenerációs kortárs magyar festészet öt meghatározó alkotójának munkásságából nyújt tematikus válogatást. A tárlat június 7-én 17 órakor nyílik, és egészen július 27-ig lesz majd látogatható.

Csatlós Asztrid installatív festményein a kortárs valóság krízisei különféle szimbólumok, a figurativitás és az absztrakció határán mozgó motívumok és látomásos tájak formájában jelennek meg. Trapp Dominika és Győri Andrea Éva festménysorozatai a női test és a nőiség gyakran ellentmondásos létélményének tragikus és pszichotikus mélyrétegeit boncolják.

Szinyova Gergő vászonra és papírra is készülő, a figurativitás irányába elmozduló, különféle nyomdai eljárások által ihletett festményei szintén szorongásokkal teli vagy fojtogató egzisztenciális témákat és helyzeteket elevenítenek meg. Brückner János egész falat beterítő festészeti installációja pedig változó méretű és technikájú tájképfoszlányokból, elmosódó portrérészletekből és álomjelenetekből áll majd össze egyetlen nagyszabású álomatlasszá.

A képekről, a kiállítási lehetőségről kérdeztük az alkotók közül Csatlós Asztridot és Brückner Jánost, valamint a Torula kreatív munkatársát, Sury Dalmát. 

Kapcsolódó témák: #Győr+ Juice | #Győr+ Rádió |