Hirdetés

Rendszeresen bántalmazta feleségét

Illusztráció: Győr+ Archív
Főügyészség
2020.06.11. 09:30

A Győri Járási Ügyészség hozzátartozója sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettével vádol egy férfit, aki – együttléteik során – stresszlevezetés érdekében rendszeresen bántalmazta a feleségét és őt ennek eltűrésére kényszerítette.

Hirdetés

A vádirati tényállás szerint a házaspárnak két gyermeke született, őket a feleség egyedül nevelte Győrben, mivel a vidéken dolgozó férfi a családját hetente egy-két alkalommal látogatta. A feleség a férj vállalkozásában, otthonról dolgozott.

A húszéves házasságuk utolsó éveiben a férfi a feleségével a munkahelyi stressz miatt egyre agresszívabb lett és rendszeresen hangoztatta, hogy anyagilag tőle függenek.

Hirdetés

A férfi a feleségét az együttléteik alkalmával bántalmazta is, ennek rendszeres eltűrése érdekében kezdetben azzal érvelt, hogy ezt a stresszlevezetés céljából a felesége „igazán megteheti érte”, hiszen „ez a dolga”, ellenkező esetben ő „egy szemét alak”.

A sértett tiltakozását a férfi azzal próbálta megtörni, hogy a bántalmazó együttlétek nélkül egyre kevesebb, majd idővel egyáltalán nem biztosított semmilyen anyagi forrást a családjának.

A nő utóbb szakított a férfival, aki ekkor a nő ingatlanához ment és mivel oda nem engedték be, feleségét és a saját szüleit azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkukat.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó témák: #Megyei Főügyészség |
likeold
a fb oldalunkat