Rekortán sportpálya a Bem téren

Németh Boglárka Fotó: Vig Norbert
2023.06.30. 17:29

Még szebb és élhetőbb lett Nádorváros szíve, a Bem tér. A népszerű park, amit fiatalok és idősebbek is szívesen használnak, a korábbi fejlesztések után most újabb beruházással gazdagodott. Elkészült ugyanis egy modern, rekortán borítású sportpálya, ami az útkezelő szervezet és a Győr-Szol közös munkáját dicséri. A körzet képviselője, dr. Dézsi Csaba András polgármester péntek délután személyesen tesztelte a fejlesztést, amiről azt mondta, jól szolgálja a jövőben a környéken élők kikapcsolódását.

A polgármester végezte el a kezdőrúgást a megújult burkolatú sportpályán. A Gárdonyi Általános Iskola egyik futsalosának adta az első passzot, a fiatalok szerint remek lett az új pálya.

„Nagyon tetszik, mi futsalosok vagyunk és ilyen pályákon játszunk, nem füvön. Nagyon jó ez bármilyen cipővel, tényleg tetszik” – mesélte Nagy Márton.

„Nagyon jónak találom ezt a pályát, régebben is ide jártam, a kutyát is ki szoktuk hozni. Alapjában véve nagyon jó lett, nagyon tetszik, a jövőben is ki fogok majd jönni” – áradozott Tatay Bence. 

Dr. Dézsi Csaba András polgármester 30 éve képviselője Nádorvárosnak, ahol számos fejlesztés valósult már meg a kezdeményezésére. 

„A Bem tér 1994 óta, amióta képviselő vagyok, folyamatosan megújul: például rekortán borítású futópályát is építettünk rá és nemrég adtunk át egy kutyafuttatót, a játszóteret is felújítottuk, most pedig a sportpálya lett modern. Azt gondolom, hogy ez az egyik legnagyobb és most már legszebb tere is Győr városának. Sok tennivaló van, de már 30 éve vagyok itt képviselő, így, hogy polgármester lettem látom az új megoldásokat, egyre több mindent tudunk fejleszteni” – emelte ki a város első embere. 

A városrész egyik legnépszerűbb játszótere a városvezető mesehőseinek nevét viseli, így nem kellett több millió forintot fizetni a jogdíjakért. A polgármester gyakran járja a körzetet és folyamatosan a fejlesztéseken gondolkodik. 

Szeretnénk a Gerzson és Panka játszótérhez hasonlókat még építeni, de a Bem tér is szépen megújult és a Malomliget is, ami a nádorvárosi körzetemben van. Itt a Bem téri pályán több minden volt, amiért ez a felújítás elhúzódott: új betonréteget kellett tenni, a régit pedig feltörni, a tervezésnél murvát gondoltak a pálya oldalára, de azt ráhordták volna a gyerekek, a fák belógtak, a virágai pedig bepiszkították a talajt, valamint le kellett festeni a kerítést is. Tényleg pöpecre csináltuk az egészet. Használják egészséggel!” – zárta gondolatait dr. Dézsi Csaba András. 

Mostantól tehát nem csak futni, de kosarazni, focizni vagy akár kézilabdázni is XXI. századi körülmények között lehet a Bem téren. A futsalos gyerekek pedig ajándékot is kaptak, amiért a nagy melegben elsőként edzettek az új pályán.  

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Bem tér | #fejlesztés | #foci | #futás | #kézilabda | #kosárlabda | #mozgás | #sport |