Hirdetés

Rehabilitációs készülékekkel gazdagodott a kórház

Fotó: Győr+ Média
Pécskai István
2022.09.12. 18:02

A mozgásszervi betegek gyógyulását segítő, ultramodern eszközökkel bővült a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház repertoárja. Az intelligens készülékek nem helyettesítik, ugyanakkor felgyorsítják és sokkal hatékonyabbá teszik a betegek rehabilitációját. A használatuk nagyban megkönnyíti a páciensek gyógyulását.

Hirdetés

A WEST HUNGÁRIA BAU KFT. rendkívül fontosnak tartja, hogy támogassa az intézményt, ezúttal 15 millió forint értékű adománnyal járult hozzá az eszközök beszerzéséhez.

„A rehabilitációs kezeléseket hatékonyan igazán csak innovatív és korszerű eszközökkel lehet megvalósítani. Ezek az eszközök 21. századi módon segítik például a sztrók után felépülni igyekvő vagy mozgásszervi problémával küzdő emberek gyógyulását” – hangsúlyozta dr. Villányi Balázs, az intézmény orvosigazgatója.

Dr. Lutherán Ferenc, a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály vezető főorvosa hozzátette, a kórházi dolgozók számára hatalmas segítséget jelentenek ezek a modern készülékek.

„Olyan intelligens eszközökről van szó, amelyek szenzorok segítségével mérik a betegek mozgásképességét. Az adatok alapján aztán a készülék megfelelően szabályozza a feladatok elvégzését. Játék alapú eszközökről beszélünk, hiszen játékos programok segítik a páciensek felépülését. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek ugyanakkor nem helyettesítik a rehabilitáció folyamatát, hanem hatékonyabbá és változatosabbá teszik a procedúrát, egyúttal segítik a terapeuták munkáját. A páciensek figyelmét pedig fenntartják, motiválják és gyakorlásra sarkallják őket. A készülékeknek köszönhetően sokkal többet lehet dolgozni anélkül, hogy a betegek megunják a folyamatot. Az a feladatunk, hogy a kórház számára minél több modern, innovatív és interaktív eszközt szerezzünk be. Hálásak vagyunk a WEST HUNGÁRIA BAU KFT.-nek, amely segítséget nyújt számunkra mindebben” – mondta dr. Lutherán Ferenc.

Hirdetés