Hirdetés
Összefogás

Régiókon átívelő karitász-segítség

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász
Győr+
2021.03.24. 06:33

A Győri Egyházmegyei Karitász egy hónapja, február 15-én nagyobb mennyiségű gyermekruhát és cipőt juttatott el a Nyíregyházi Egyházmegye Karitász munkatársainak, akik örömmel fogadták a felajánlást.

Hirdetés

A ruhaneműket dr. Oláh Tamás nyíregyházi karitász-igazgató vitte el múlt héten Baktalórántházára, az egyházmegye fenntartásában működő lakásotthon rászoruló gyermekeinek: nyolc nagy zsák új téli, nyári és átmeneti gyermek-, valamint kamaszokra való ruha és 15 nagy doboz lábbeli (cipők, papucsok) került a baktai lakásotthonban és anyaotthonban élő mintegy 42 gyermekhez.

Az adományozás viszonzott volt, hiszen az East Milk Kft. joghurtfelajánlásából a Nyíregyházi Egyházmegye 3000 pohár joghurtot adott át a Győri Egyházmegyei Karitásznak március 16-án Csepelen.

Hirdetés

A győri karitász-szervezet a felajánlott mennyiséggel még aznap segítette a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Ápolási Igazgatóságának Covid osztályait, a győri Família Nagycsaládosok Egyesületét, a Szent Orsolya Rend által fenntartott győri szeretetotthont, a Szent Anna Otthont, illetve a győri hajléktalanszállót.

Az adományozás a Nyíregyházi Egyházmegye területén március 17-én folytatódott: a megyei cigánypasztorációs munkatársak további ezer joghurt osztottak szét megyeszerte.

A kölcsönös segítségnyújtás nem előzmények nélküli a két egyházmegye között: a korábbi évek örömteli gyakorlata folytatódik ezzel, erősítve a két karitász-intézmény közötti szövetséget.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász / Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász

likeold
a fb oldalunkat