Hirdetés
Győr750

Rajzpályázat: milyen lesz a karácsony Győrben?

Illusztráció: Győr+
Győr+
2021.11.15. 19:01

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Győr város 750 éves évfordulója alkalmából rajz-és festménypályázatot hirdettünk meg a Széchenyi Open Art Night szervezőivel, a győri egyetemmel, a Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Győri Egyházmegyével közösen. A Győr+ Rádió adásában Pintér-Péntek Imre kamarai elnök újabb részleteket osztott meg a felhívással kapcsolatban. És persze szó esett a jutalmakról is! :-)

Hirdetés

Ajándékot szerettünk volna adni a 750 éves jubileumát ünneplő Győrnek, ezért hoztuk létre a Széchenyi Open Art Night-ot, ahol falakra vetített óriásképeken, látványos formában mutatjuk meg a város értékeit a közönségnek. A három helyszínen (az egyetemi menedzsment kampuszon, a Bécsikapu téren és a vízügy épületén) minden hónapban más-más tematikájú bemutatót láthatnak az érdeklődők napnyugta után.” – kezdte a beszélgetést Pintér-Péntek Imre kiemelve, hogy december második hetétől kezdve egészen különleges módon folytatódik a program:

„A Széchenyi Open Art Night sorozatnak december 8-án indul a következő állomása, ahová nagy szeretettel várunk olyan alkotásokat, szabadkézi rajzokat, digitális képeket, vagy akár festményeket, amelyek azt mutatják meg, milyen lesz a karácsonyi ünnep idén Győrben, illetve, hogy vajon milyen lesz a jövőben, 750 év múlva. Pályázni öt korosztályban lehet, az óvodáskortól kezdve az általános- és középiskolásokon át egészen a felnőttekig. Valamennyi kategória győztese értékes díjat vehet át, a legtöbb szavazatot kapó abszolút győztest pedig egy Xbox-szal jutalmazzuk ” – biztatott mindenkit részvételre a GYMSM Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Pintér-Péntek Imre hozzátette: nem feltétlenül a precíz művészi kidolgozottságot, inkább az ötletességet, a kreativitást keresik majd a beérkező pályamunkák értékelése során, amelyekről az előzsűrizést követően közönségszavazás dönt.

A maximum 3 megabyte méretű pályamunkákat november 21-ig várjuk a palyazat@gyorplusz.hu email címre. Az alkotásokra ezt követően december 3-ig lehet majd szavazni a Győr+Média Facebook oldalán.

Minden más további részlet és érdekesség kiderül a beszélgetésből, amely itt hallgatható meg teljes egészében. Rádiós szerkesztő-műsorvezető: Orosz Sanyi

Kapcsolódó témák: #Győr+Média | #Győr750 | #karácsony | #rajzpályázat |
Hirdetés