Ünnepség

Programzáró ünnepség és előadás a Győri Nemzeti Színházban

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.11.26. 13:16

Tavaly december 1. és idén november 30. között, a Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Programon belül országosan közel 2000 fő foglalkoztatására nyílt lehetőség a közösségi színtereken, közművelődési intézményekben.

A települési önkormányzatok ezzel a programmal megvalósíthatták a törvényi előírásoknak megfelelő közművelődési szakember foglalkoztatását. Győr-Moson-Sopron megyében a program keretében közel 100 fő vett részt a projektben, amelyben a Győri Nemzeti Színház is érintett volt.

A Közművelődési Képzési és Foglalkoztatási Program záró ünnepségét a Győri Nemzeti Színházban tartották, az eseményen a részt vevők a Yasmina Reza: Az öldöklés istene című darabot nézhették meg.

Bakos-Kiss Gábor színházigazgató, a darab rendezője szerint a program hozzájárult az intézmény sikeres működéséhez.

,,Mindig nagy öröm egy színháznak, ha szélesre tárhatja a kapuit, és új közönségréteget szólíthat meg. A Győri Nemzeti Színház dolgozik, működik. A pandémia ellenére azon kevés színházak közé tartozik, amely minden előadását meg tudta tartani ebben a furcsán változó időszakban. Azon dolgozunk a kollégáinkkal, hogy minél hatékonyabban tudjunk működni továbbra is. Minden tehetségünkkel és metódusunkkal arra törekszünk, hogy az emberek eljöjjenek a színházunkba. Olyan műsort igyekszünk kínálni, amelyet örömmel nézhetnek meg – fogalmazott Bakos-Kiss Gábor. – Azt a döntést hoztuk, hogy az előadásokat, amelyeket nagyon szeret a győri közönség, azokat újra és újra megmutatjuk. Amíg van rá igény és érdeklődés, addig játsszuk. Az elmúlt évadban szerencsére voltak olyan előadásink, amelyek telt házasak voltak. A formát tekintve a következő évadban zenés népszínházra számíthatnak az érdeklődők. Ez az a metódus, amelyben a vidéki színházaknak létezniük kell. Természetesen játszunk operát, balettet, prózai és zenés előadásokat, illetve a Kisfaludy-teremben pedig kisgyermekek nézhetik meg az ifjúsági előadásokat.”

Kapcsolódó témák: #képzési program | #Kultúra | #színház |