Hirdetés

Programajánló

Illusztráció: depositphotos.com
Csollán Tamara
2022.09.09. 11:58

Cikkünkben Győr és a régió szeptember 10. és 17. közötti programkínálatából szemezgettünk.

Hirdetés

Családi Nap lesz Szentivánon, a Kossuth Lajos Művelődési Ház udvarán, szeptember 10-én. A rendezvény a 12 órakor kezdődő főzőversennyel startol (eredményhirdetés 17 órakor!), a délután folyamán pedig az Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatóját, a Kaláka együttes koncertjét, néptánc bemutatókat és a Bówly Roll zenekar műsorát élvezhetik a látogatók. A rendezvény a 20 órakor kezdődő tűztánc show-val zárul.

Izgalmas programokkal búcsúztatják a nyarat Likócson szeptember 10-én, 15 és 21 óra között a Közösségi Háznál (Esztergető u. 12.). A gyerekeknek lesz légvár, csillámtetoválás, lufihajtogatás és arcfestés, 17 órakor pedig karate bemutatóra várják az érdeklődőket. A 18:30-kor kezdődő köszöntőbeszédek után 19 órakor Péter Szabó Szilvia ad majd koncert.

Hetedik alkalommal rendeznek Sport- és Egészségnapot szeptember 10-én, 9 és 12 óra között Ménfőcsanakon, a Bezerédj kastélynál. Az érdeklődők megismerkedhetnek (többek között) az ovifitnesszel, gyermekjógával, kismamajógával, kettlebellel és spinninggel, de lesznek ügyességi játékok, sorversenyek, légvárak, mászófal, és homokvár építési verseny is! A program során lehetőség lesz részt venni különböző egészségügyi szűréseken és tanácsadáson is.

Költők és koldusok között: Indiai napló 2001-2017 című könyvét mutatja be Bangha Imre indológus szeptember 12-én, 18:30-kor, a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium Dísztermében, a Bencés Estek programsorozat részeként. A szerző rengeteg időt töltött Indiában az óhindi irodalmat kutatva, ahol egyformán mozgott költők, kutatók, miniszterek és diplomaták, valamint koldusok, utcagyerekek vagy velük dolgozó misszionáriusok társaságában. Most utazási során szerzett élményeit, tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel.

Felvidéki Szemmel – fotókiállítás és könyvbemutató lesz a győri Múzeumházban szeptember 13-án, 17 órakor. Köszöntőt mond Prof. Dr. Dézsi Csaba András. A kiállítást megnyitja Rajkovics Péter, a Perfects Rt. igazgatója. Az esten fellép Rajkovics Haizok Melinda. A megnyitón megvásárolt kiadványokból befolyt összeggel a győri Lurkó Alapítványt és Galó Tomikát támogatják.

A Beszélgess Velem! programsorozat részeként, A béke lehetséges útjai címmel tart előadást szeptember 13-án, 17 órakor Prof. Dr. Nógrádi György magyar biztonságpolitikai szakértő, közgazdász, egyetemi tanár, a hadtudományok kandidátusa. Helyszín: a Széchenyi István Egyetem Új Menedzsment Campus konferenciaterme. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, további részleteket a program hivatalos honlapján (www.beszelgessvelem.com), valamint a Facebookon olvashatnak.

Családi Napot szerveznek Győrben szeptember 17-én, 15 órától a Bercsényi liget és a Hársfa utca találkozásánál. A fő műsorszám Gáspár Laci énekes koncertje lesz, de színpadra lép Nótár Mary, illetve Szigeti Ferenc előadóművész is. Kísérőként Baranyai István prímást és cigányzenekarát hallhatják az érdeklődők. Műsort ad továbbá a Köcsögök és Dudák Néptánccsoport, a Kónyi Néptáncegyüttes és a Fajkusz Banda. A rendezvény ideje alatt légvár és büfé is várja a program résztvevőit.

Jótékonysági sétát szervez Pannonhalmán a Győr Arrabona Lions Club szeptember 17-én. A sétával a vakok és gyengénlátók, valamint a mindszentousztai autista otthon javára gyűjtenek. A gyülekező és a regisztráció 9 és 9:30 között lesz a Hefter Üveggaléiánál. A résztvevők választhatnak: a 4 vagy a 8 kilométeres körpályát szeretnék e inkább teljesíteni. A visszaérkezést követően a szervezők gulyás-partira invitálnak mindenkit. A nevezési díj felnőtteknek 2500-, gyermekeknek pedig 1000 forint.

Kordoss Richárd papnövendék „Az égi hivatás jutalmáért…” című orgonakoncertjét hallgathatják meg az érdeklődők a Nagyboldogasszony-székesegyházban, szeptember 17-én, 19 órai kezdettel. A műsoron Buxtehude, Bach és Bossi művek szerepelnek.

Kenyérfesztivált és Kézműves Találkozót tartanak, immár 20. alkalommal, szeptember 17-én 9 és 15 óra között a Széchenyi téren, a GYMSMKIK Kézműipari Tagozatának szervezésében. A fesztiválon a pékipari vállalkozások mellett számos kézműves vállalkozás is bemutatkozási lehetőséget kap. A rendezvény célja, hogy megismertesse az érdeklődőkkel az egyedi készítésű termékeket, csodás kézműipari portékákat.

További programajánlatokért látogasson el a gyorplusz.hu oldalára!

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #programok |
Hirdetés