Próbanap az élményfürdőben

Szigeti Sándor Fotó: Marcali Gábor
2023.05.31. 15:37

Próbanapot tartottak szerdán a Modern Városok Program keretében épülő új Győri Vízi Élményparkban. Az eseményen a sajtó képviselői megismerhették a teljes létesítményt.

Az élménypark tágas fogadó aulájában Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos és Kovacsics Imre vezérigazgató köszöntötte a megjelenteket. Virág-Adorján Andrea elmondta, ahhoz hogy megismerhessük ezt a csodálatos létesítményt, el kell jönni ide, és személyesen kell meggyőződni arról, milyen fantasztikus munkát végeztek a szakemberek. Egyúttal bejelentette: döntés született róla, hogy a régi Hajós-épület és a Cziráky-obeliszk felvételét javasolni fogják a Győri Értéktárba.

Virág-Adorján Andrea (Fotó: Marcali Gábor)

Ezt követően Kovacsics Imre kalauzolta végig az egyes helyszíneken a vendégeket. Hangsúlyozta: az élményfürdő előtt kialakított új közpark, a vadonatúj közforgalmú parkolólemez, valamint a város árvízvédelmét is szolgáló új védmű megépülésével gyakorlatilag egy új városrész épült fel a területen, amely valamennyi győri lakos számára komoly előnyökkel jár.

Kovacsics Imre (Fotó: Marcali Gábor)

A vezetett séta a 150 fő befogadására alkalmas, egyedi hangulatú japán szaunakertben kezdődött. A pergolákkal és hangulatos, bambusznádas pihenőkkel tarkított szaunakert az ország egyik legnagyobb ilyen részlege, saját pihenőtérrel, gyógyvizes medencével, a hátsó traktusában pedig a Püspökvárra néző üvegfalú panoráma-szaunával.

Japán szauna (Fotó: Marcali Gábor)

Az egykori Rába Quelle épületében megújult a gyógyászati- és a termál rész. Egy konferencia helyszínné átalakítható pihenőtér, egy új étterem, egy körmedence is helyet kapott, és hiánypótló módon egy nagy fedett „gyermekbirodalmat” is kialakítottak számos fürdési- és játéklehetőséggel.

Kilátás az uszodából (Fotó: Marcali Gábor)

Mellette, a korábbi sportmedence helyén épült fel a szintén geotermikus energiával fűtött új, fedett uszoda, kimondottan a sportolni és úszni vágyó győriek számára. Az uszodában egy nagy medence és egy kis tanmedence is található. Ez utóbbi a gyógyúszás- valamint az iskolai és babaúszás céljaira egyaránt alkalmas.

Az új uszoda (Fotó: O. Jakócs Péter)

A körséta résztvevőit ezután kellemes meglepetés várta. A szabadtéri bárban behűtött, alkoholmentes koktélokkal, valamint DJ Dominique zenéivel kedveskedtek a házigazdák. Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique elmondta, az élményfürdőnek saját rádiója is lesz.

DJ Dominique (Fotó: O. Jakócs Péter)

A szigetcsúcs felé eső részen egy száraz játszótér, valamint egy vizes játszótérként is funkcionáló spraypark várja a kisgyermekes családokat, a régi Hajós-épületet megőrizték és felújították. Az itt felállított színpad nem csupán koncertek és színházi előadások helyszíne lesz, hanem az ország egyik legnagyobb kertmozijaként is működik majd.

Kilátás a panoráma-medencéktől (Fotó: O. Jakócs Péter)

Az árvízvédelmi töltés másik oldalán kialakított három panoráma-medencében egyszerre 500-an fürdőzhetnek. A szódásszifon alakú csúszdatorony üvegfalú panorámaliftje igazi kuriózum, a torony esténként díszkivilágítást kap, leghosszabb csúszdája közel 200 méteres. Az élményparkban összesen 11 vendéglátóhely gondoskodik a látogatók kiszolgálásáról – hangzott el a próbanapon.

Séta az élményparkban (Fotó: Marcali Gábor)

A Győri Vízi Élménypark a tervezett időpontban, vagyis június 17-én szombaton hivatalosan is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, ám előtte 16-án pénteken még mindenkit egy nagyszabású, ingyenes TNT koncertre várnak a helyszínen.

Galéria: Marcali Gábor

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

A fürdőről a Győr+ Reggeliben is szó esett csütörtök reggel: