Pro Orchestra-díjat kapott Vidos Tibor

Fotó: GYFZ
Győr+
2021.11.12. 21:57

A Győri Filharmonikus Zenekar 2018-ban ünnepelte hivatásossá válásának 50. évfordulóját. A társulat a jubileumi évben megalapította a Pro Orchestra-díjat, mellyel azokat ismeri el, akik sokat tettek, illetve tesznek a zenekarért. Első alkalommal a díjat Győr városának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, illetve az Audi Hungaria Zrt.- nek adományozta. 

Azt követő évben, 2019-ben dr. Szekeres Tamást, a Széchenyi István Egyetem korábbi rektorát tüntette ki, a társulat munkáját segítő önzetlen és elévülhetetlen erőfeszítéseiért, melyekkel hozzájárult a zenekar hazai és nemzetközi hírnevének öregbítéséhez.

Az ünnepi eseménysorozatot félbeszakította a tavalyi járványhelyzet, 2021-ben azonban újból tudják folytatni. Az idei díjazottat Fűke Géza igazgató köszöntötte a Sándor János hangversenybérlet pénteki nyitókoncertjén, a Petruska program elején. Vidos Tibor a Győri Filharmonikus Zenekar kiemelt rendezvényeinek műszaki lebonyolításában végzett önzetlen és magas színvonalú munkájáért kapta meg az együttes Pro Orchestra-díját, mely Hefter László üvegplasztikájából  és egy méltató oklevélből áll.

“Amikor egy zenekar tündököl a színpadon az a karmester és a zenekari muzsikusok munkáján túl, még nagyon sokak elhivatottságán múlik. Az egyik ilyen Vidos Tibor, aki az összes nagy külső rendezvényünkön, legyen az a Széchenyi tér, a Dunakapu tér, az Olimpiai Sportpark, az Egyetemi Csarnok vagy Audi Aréna, illetve az Aqua Sportközpont mindig ott van mögöttünk. Az ő jelenléte garancia arra, hogy a legkényesebb produkciónk is műszakilag biztosan jó kezekben legyen” – fogalmazott méltatásában Fűke Géza.

“A Győri Filharmonikus Zenekar rendezvényeivel komoly kihívások elé állítja a műszaki munkatársakat, melyeket tudni kell egyeztetni az adott rendezvény művészeti tevékenységgel és annak valós igényeivel úgy, hogy közben a zene sohase sérüljön. A komoly követelményeken túl létezik a majdnem megvalósíthatatlannak tűnő kategória is, ilyen volt például az Aqua Sportközpontban Farsangi koncertet adni. De sikerült megugranunk a majdnem lehetetlent is, méghozzá nem is akárhogyan” – tette hozzá mosolyogva az idei díjazott, Vidos Tibor.

Forrás: Győri Filharmonikus Zenekar

Kapcsolódó témák: #díj | #Győri Filharmonikus Zenekar | #komolyzene |