Pollreisz elvenné Győr legsikeresebb női csapatainak támogatását

Győr+ O. Jakócs Péter
2023.02.22. 12:29

Egyéni módosító javaslatot nyújtott be a város sporttámogatási rendszeréhez Pollreisz Balázs a DK-Momentum-MSZP-JOBBIK-LMP kompenzációs listájáról bejutott képviselő. A kiemelt támogatású sportegyesületek szponzorációjának megkötésére félretett 168 millió forintból akart átcsoportosítani 8 milliót, amit a mozgássérült sportolók pályázható támogatásához akart tenni.

Pollreisz Balázs olyan csapatoktól szeretett volna forrásokat elvonni, mint az ötszörös BL-győztes és jelenleg is bajnokságot vezető Audi ETO KC, a tavaly Magyar Kupát nyerő, NB I-es női futball csapat, a bajnoki bronzot szerző UNI Győr kosárlabdacsapat vagy a számtalan aranyat „szállító”, Kopasz Bálint olimpiai bajnokot is foglalkoztató Győri Vízisport Egyesület, aki az első osztályú női vízilabda csapatot is működteti. 

Az ötlet egyébként tiszteletreméltó lehetne – hisz a parasportok támogatása nemes feladat – ám ahogy eddig is, úgy most is önálló tételként, megfelelő mértékű támogatással szerepel a győri költségvetésben.

A városvezetők ígérete szerint, ahogyan ez elhangzott a közgyűlésen is, minden parasporttal kapcsolatos igényt teljesít a város.

Győr számára fontos a sport, legyen az profi, amatőr vagy épp a parasport támogatása, működésének, fejlődésének elősegítése, még akkor is, ha ez nem kötelező feladata az önkormányzatnak. 

Kapcsolódó témák: #közgyűlés | #sport |