Pintér Bence: Békében, együtt fogunk dolgozni a városért!

P. Csapucha Adrienn Fotó: MekliZ Fotó
2024.06.21. 21:28

A Mandala-kertbe várták a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület tagjai, valamint Pintér Bence az érdeklődőket, hogy egy kellemes nyári délutánon, egy frissítő elfogyasztása mellett párbeszédre invitálják a győrieket. A június 9-én megválasztott polgármester ismertette programjuk főbb elemeit, majd a rendezvény résztvevői kérdezhettek is az októbertől hivatalba lépő városvezetőtől.

Dolgosan telt az elmúlt közel két hét Pintér Bence életében, hiszen a választás óta már nagyon sok győrivel találkozott, ráadásul családapaként is akadt tennivalója bőven, az iskolai és az óvodai szülői kötelességek a polgármestert sem kerülték el.

„Nagyon sok kérdéssel kerestek meg, mind személyesen, mind pedig a közösségi platformokon. Ma azért vagyunk itt, mert június 9-én igent mondtak arra, amit a kampányunkban hirdettünk, ezúton is köszönöm a bizalmukat. A 10 pontból álló programunk olvasható a honlapunkon is, ismerjék meg és kérjék számon rajtunk a következő öt évben. Vegyes eredmény született Győrben június 9-én, de alapvetően a céljainkat elértük, a közgyűlésben benne van a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület egy három fős frakcióval, három új képviselővel, Kósa Rolanddal, Jenei Ferenccel és Szakács Andrással” – ismertette a rendezvény kezdetén Pintér Bence.

A megválasztott polgármester úgy fogalmazott, mindenkit meglepett, hogy megnyerte a választást, egyúttal őszintén elmondta, hogy egy nagyon komoly érzelmi hullámvasút volt a választás éjszakája. „Mindenki tudja, hogy a győri közgyűlésben fideszes többség van, de erre azt szoktam mondani, hogy ez volt a választók akarata. Hogy a közgyűlés ilyen felállással működjön és a jövőben jómagam legyek a városvezető. Ezt tiszteletben fogjuk tartani, és békében együtt fogunk dolgozni a városért!

A programunkban lefektettük az irányokat, aminek vannak alapvető sarokpontjai, az egyik ilyen az átláthatóság kérdése, a másik a lakossági észrevételek, vélemények becsatornázása, a harmadik pedig, hogy a város forrásait olyan problémákra fordítsuk, melyek a mindennapi életünket befolyásolják Győrben, e szerint fogunk tevékenykedni!” – emelte ki beszédében Pintér Bence.

Természetesen az eseményen kérdezhettek is a megválasztott polgármestertől az érdeklődők, és kiderült az is, hogy a Találkozz az új polgármesterrel! elnevezésű rendezvény egy új sorozat első állomása, a következő időszakban ugyanis több helyszínen szeretne hasonló rendezvényeket szervezni az egyesület.