Hirdetés
Közeleg a húsvét

Piaci körkép

Fotó: illusztráció
Földvári Gabriella
2020.04.04. 13:32

A Tarcsay úti piactéren szombaton tucatnyi árus kínálta portékáit, a virágtól, a medvehagymán át a dióig. Azt mondják: kitartanak. Vásárló pedig volt bőven 9 óra előtt.

Hirdetés

A tojást kínáló árusoknál volt a leghosszabb a sor, darabját 40 forintért lehetett megvásárolni, így húsvét előtt. Retket 250-ért, újhagymát 200-ért, medvehagymát 300 forintért kínáltak, fogyott is rendesen. Az alma kilójáért 300 forintot kértek.

Friss, ropogós retek
Hirdetés

Mogyorót 6 ezerért, diót 4 ezerét kínáltak. Savanyúságból is bőséges volt a választék. A sajt árus is azt mondja, jön, amíg lehet, nála többfél e, házilag készült sajt és tejtermék közül választhattunk. Két helyen árultak füstöltárut, kolbászt, szalonnát, és természetesen a húsvétra készülve nyers és füstölt sonkát.

Már a húsvétra készülnek

Az egyik Győr közeli virágkertészet is elhozta termékeit, többek között 150 forintért lehetet venni a különböző színekben pompázó árvácskákat, 250-ért gombvirágokat, illatos évelő törökszekfűt pedig 450-ért.   

Illatos virágokra is bukkantunk

Aki helyben sütött hurkát, kolbászt, lacipecsenyét kívánt, megvehette, de zoknihoz, háztartási eszközökhöz,  édességhez, házi készítésű szörpökhöz és száraz tésztához hozzá lehetett jutni.

A hatályos törvények szerint 9 órától 12-ig csak a 65 év felettiek vásárolhatnak a piacon, csak remélni tudjuk, jutott még nekik is friss áru.  

likeold
a fb oldalunkat