Pezsdítő eufória japán miliőben

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2023.10.28. 15:51
Hirdetés

Újabb világverseny fordulójának szolgál otthonául Győr, ezúttal a RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő. A modern komplexum japán stílusú szaunavilágában mérik össze tudásukat ezen a hétvégén a nemzetközi sorozat, a Sauna Herbal Cup hazai versenyzői. Az idei „szeánszra” 17 magyar induló nevezett, hogy különleges technikáikkal kápráztassák el a zsűrit és a fürdővendégeket. A résztvevők között van a házigazdák mestere Bandi Adrienn is.

Pénteken indult, de szombaton is egymást érik a különleges élményelemek a Sauna Herbal Cup hazai sorozatán, melyen az ország legjobb szaunamesterei versengenek. A kihívás egyike a két nagy presztízsű nemzetközi szaunaversenynek, így van miért izgulniuk a résztvevőknek, ráadásul a tét sem kicsi, a győztesek ugyanis indulási jogot szereznek a prágai világdöntőbe. Nincs könnyű dolguk a szakma sztárjainak: két körben kell bizonyítaniuk rátermettségüket. Így egy relax herbal programmal készülnek a szaunában, mely a téma, az illat, a zene, a természetes anyagok, a legyezéstechnika és a hőemelés harmonikus egységének a különleges élményéről szól.

Valamint egy bőrápoló programot kell bemutatniuk a gőzben, ahol a természetes anyagok kombinációinak egészségtámogató hatása kerül a középpontba.

A RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő különleges, japán stílusú szaunavilága elvarázsolta a híres zsűritagokat, japán, dán–maláj szaunamester-legenda, de a világbajnoki zsűricsapat tagjai is értékelik a tizedik, jubiláló verseny legjobbjait. Így például a győri Bandi Adriennt is, aki nem mellesleg a házigazda létesítmény tehetséges szakembere. Imádják a vendégek, profizmusa ugyanis kedvességgel és közvetlenséggel párosul. Ottjártunkkor már javában készült, hiszen az esti órákban mutatja majd be a programját.

„Azért egy kicsit izgulok” – kezdte mosolyogva beszélgetésünket a szaunamester. „Ebben a formában először indulok, elsőbálozó vagyok, kicsit nehezített a pálya, korábban ugyanis nem tudtam, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni egy ilyen verseny során. Sokat beszélgettem szaunamesterekkel, tanulmányoztam a korábbi Sauna Herbal Cup videóit, illetve megnéztem alaposan a versenyszabályzatot is, hiszen abban pontosan leírják azt is, hogy milyen alapanyagokat lehet felhasználni” – mesélte az előzményeket Adrienn, aki komoly szakmai háttérrel is rendelkezik. Rengeteg képzésen vett részt, terapeuták segítségével bővítette tudását az évek során. Vendégből lettem én is szaunamester. Ez az életem, ez egy szerelem, de ezt csak ilyen elhivatottsággal lehet csinálni, bele kell adni a szívedet, a lelkedet, a saját egyéniségedet, mert minden átmegy a vendégnek” – tette hozzá, miközben sétáltunk a Rába Quelle varázslatos szaunabirodalmában, ahova a szaunázás szerelmeseinek kötelező ellátogatni. Adrienn például az egyik kedvenc helyszínét is megmutatta, a sakura herbal szaunát.

Azon túl, hogy maguk a zsűritagok is tartanak felöntéseket a hétvége tartogat még meglepetéseket, hiszen a rendezvényre jegyet váltó fürdővendégek is részt vehetnek a pezsdítő szeánszokon. A szervezők ugyanis szerették volna családi eseménnyé tenni a mentális és érzelmi harmóniát, valamint a stresszoldást is szolgáló programokat, és ez a célkitűzésük maximálisan sikerült.

(X)

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid