Petőfi Győrben: színes programsorozat az emlékévben

Győr+ Bajzát Zsuzsi
2023.02.28. 10:53

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér is izgalmas programokkal készül. Petőfi Győrben címmel fesztivált és konferenciát szervez az intézmény, a kulturális kavalkád három kiemelt eseményt kínál az érdeklődőknek. A részletekről a rendezvény egyik főszervezője, F. Sipos Bea beszélt a Győr+ Reggeliben.

Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a Petőfi 200 országos kampányhoz a győri könyvtár is csatlakozik, mégpedig színvonalas, hiánypótló rendezvényekkel. Élő-, Hangzó-, és Zengő Petőfi címmel három kiemelt eseményt állítottak össze a szakemberek, vagyis egy tudományos konferencia, egy két fordulóból álló vers- és prózamondó verseny, valamint egy énekelt versfesztivál szerepel a programfüzetben.

“Március 23-án és 24-én kezdődik a program a Városháza Dísztermében tartandó konferenciával, Jánosi Zoltán irodalomtörténész támogatásával. Érdekes előadásokra várjuk a szakmabelieket, és mindazokat, akik nyitottak a téma iránt, hiszen többféle aspektusból járjuk körbe majd Petőfi életét és munkásságát– kezdte a beszélgetés F. Sipos Bea kedden, a Győr+ Rádió stúdiójában.

A Petőfi Győrben sorozat három eseményéből három kiadvány is napvilágot lát majd a későbbiekben, a köteteket a könyvszalonon szeretnék bemutatni a szervezők.

F. Sipos Bea szólt a Hangzó Petőfi versenyről is, melynek részleteiről korábban portálunk is beszámolt.

A szakember a felhívás kapcsán kiemelte, hogy már lehet jelentkezni, három korcsoportba várják az érdeklődőket, a nevezési határidő április 6-a. További részleteket az esemény hivatalos honlapján is olvashatnak, a www.petofigyorben.hu oldalon.

Na és, hogy mit kínál a harmadik programelem, a Zengő Petőfi szeptember elején? Ez is kiderült a Győr+ Reggeliben. Hallgassa vissza a beszélgetést itt:

Kapcsolódó témák: #győri könyvtár | #Petőfi 200 | #Petőfi Győrben |