Hirdetés
Kiállítás

Példaértékű és lelket melengető alkotások

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2020.10.12. 19:13

Harmincegy szépkorú alkotó, több mint 110 munkája látható a József Attila Művelődési Házban, a hétfőn nyílt tárlaton.

Hirdetés

A Nyugdíjas Alkotók Kiállítása már tizenegyedik alkalommal ad lehetőséget az idősek számára, hogy a nagyközönség elé tárják sokrétű, értékes tevékenységüket. A kiállítás anyaga ezúttal is sokszínű: láthatunk olajfestményeket, grafikákat, horgolt, hímzett, szőtt, gobelin és patchwork munkákat, kerámiákat, kisplasztikákat, fotókat és tűzzománc tárgyakat is.

„Dicsőség számomra, hogy részese lehetek annak, hogy nem csak a fiatal korosztály az, aki a városban alkot és dolgozik, hanem azok is tevékenyek és csodaszép művekkel járulnak hozzá Győr épüléséhez és szépüléshez, akik már nyugdíjasok. Az alkotások színei, a hangulatuk azt az érzést keltik, hogy akik készítették őket, azokban csupa derű lakik, és ha ezt az érzést megoszthatják másokkal, akkor mások számára is tudnak örömöt adni, olyat mutatni, amely példaértékű és lelket melengető” – fogalmazott dr. Pergel Elza alpolgármester köszöntőjében.

Hirdetés

Rákosi Zsolt az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület elnöke megnyitóbeszédben kiemelte: fontos volt, hogy a járványhelyzetben is megtartsák a kiállítást, hiszen az alkotóknak sokat jelent, hogy lássák munkáikat, hogy ezzel is örömet tudjanak szerezni másoknak. A kreativitás, a szépség és az alkotás öröme látszik a kiállított tárgyakban, amelyek a szépkorúak keze munkáját dicsérik.

Idén érdekes módon, több festmény látható a tárlaton, mint a korábbi években. A szervezők azt szeretnék, hogy a jövőben minél több férfi is mutassa meg tehetségét, amely akár a nyugdíjas éveiben bontakozik ki. „Ezek az alkotások, ez a művészet, amit itt bemutatnak, ez inspiráció forrás, örökség, és ezt az örökséget önök ápolják.” – emelte ki Rákosi Zsolt.

TV szerkesztős: Zombai-Kovács Ákos

Az eseményen közreműködött Baranyai Judit magánénekes.

A kiállítás november 4-ig hétköznapokon 10 és 16.30 között díjtalanul látogatható. 

Kapcsolódó témák: #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat