„Papa padot” telepítettek Adyvárosban

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Ács Tamás
2023.05.18. 11:47

Új padot telepítettek Adyvárosban. Ez így önmagában még nem is lenne olyan nagy hír, főleg abban a városrészben, ahol egyébként rengeteg pad szolgálja a lakótelepen élőket. Ezt a padot azonban egy környéken lakó 87 éves nyugdíjas kérte, aki napi szinten sétál arra, és ha menetközben elfárad, szeretne kicsit megpihenni. Feri bácsi kérésére a körzet képviselője, Radnóti Ákos alpolgármester intézkedett, a képviselői keretéből finanszírozott ülőhelyet a Győr-Szol már ki is helyezte az Ifjúság körút mögötti fás területre.

Adyváros egyik legszebb és legzöldebb része, az Ifjúság körút mögötti terület. Erre szokott sétálni napi szinten Feri bácsi. A nyugdíjas erdész imádja a természetet, ezért választja ezt az útvonalat, de ha közben elfárad, eddig nem volt hol megpihennie. Mostantól viszont már van.

Ha nincs nagyon meleg vagy orkánszerű szél, minden nap erre sétálok, imádom a természetet, viszont sokszor előfordul, hogy visszafele már elfáradok, megpihennék egy kicsit, csak nem volt rá lehetőség, erre mondta a lányom, hogy próbáljunk meg kérni egyet, hát így került ide a pad, a képviselő úr segítségével” – mondta Polgár Ferenc.

Feri bácsi lánya, Klára írt egy kedves hangú levelet a körzet képviselőjének, amiben egy pad kihelyezését kérte. Bár a környéken sok másik pad is van, Radnóti Ákos azonnal segített a 87 éves férfinek. Az alpolgármester azt mondja, meghatotta a megkeresés és szívesen segített egy környéken lakó idősnek.

Nagyon sok kérés érkezik hozzám, ezek közül, ami ésszerű és teljesíthető, abban mindig szívesen segítek. Feri bácsi kedves hangú levelére is azonnal reagáltam, bár vannak a környéken padok, de itt, ahol ő szokott sétálni még hiányzott egy ülő alkalmatosság, ezt a képviselői keretemből valósítottam meg, a szakemberek pedig szakszerűen ki is helyezték” – fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester.

Az új padot, amit a helyszínen mindjárt „Papa padnak” kereszteltek el, a Győr-Szol szakemberei avatott mozdulatokkal, gyorsan a helyére is rakták, Aztán Feri bácsi, az alpolgármester társaságában gyorsan ki is próbálta az ülő alkalmatosságot. A nyugdíjas férfi napja pedig azzal lett teljes, hogy még Győr város borát is megkapta ajándékba jótevőjétől.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #fejlesztések | #Radnóti Ákos |