Hirdetés
Az állatok már jól alkalmazkodnak ehhez az éghajlathoz

Pancsoló tigrisek és Fűrobi

Fotó: Xantus János Állatkert
Győr+
2020.08.07. 11:09

Sokak kedvenc évszaka a nyár, még ha a nagy kánikula idején legszívesebben ki sem mozdulnánk kényelmes, légkondicionált lakásunkból. Szerencsére a győri Xantus János Állatkert ilyenkor is ideális kirándulóhelyszín: árnyas, fákkal beültetett területe kellemes árnyékot biztosít kánikula idején, a vendégek kényelmét pedig több helyen is párakapu biztosítja.

Hirdetés

Sokan érdeklődnek, vajon hogy viselik ezt a nagy forróságot az állatok? A Győri Állatkert lakói ma már nem a vadonból érkeznek, hanem más európai állatkertekből, maguk is kontinensünkön látták már meg a napvilágot. Így jól alkalmazkodtak már ehhez az éghajlathoz. Olykor pedig eredeti élőhelyükön sokkal melegebb van, mint nálunk augusztusban. Ahol szükséges, ott az állatok kifutói árnyékosak, fákkal ellátottak, így lakóink természetes árnyékban tudnak hűsölni. Több helyen párakapuval vagy rendszeres locsolással kedveskednek a gondozók védenceiknek. Ha 30 °C fölé kúszik a hőmérő higanyszála, irigykedve nézzük a medencéjükben jóízűen pancsoló törpe vidrákat, jaguárokat, vagy éppen a tapírcsaládot. A bengáli tigrisek nemrég újra birtokba vehették megújult kifutójukat, és szemmel láthatóan nagyon élvezik medencéjük hűs vizét.

Fotó: Xantus János Állatkert

A Győri Állatkert munkatársai ilyenkor is mindent megtesznek azért, hogy a zoo lakói és látogatói jól érezzék magukat. Néhány hete egy új „segítőtársat” is kaptak maguk mellé. A stílusosan zebracsíkosra festett Husqvarna robot fűnyíró az állatkert főbejárata előtti füves rész szorgos karbantartója, ténykedését érdeklődve figyelik kicsik és nagyok. A kis „zebra” nevét látogatói szavazáson választottuk ki, a robot fűnyíró végül a Fűrobi nevet kapta.

Hirdetés
Fotó: Xantus János Állatkert

Forrás: Xantus János Állatkert

Kapcsolódó témák: #Xantus János Állatkert |
likeold
a fb oldalunkat