Hirdetés
Kultúra

Ötvenötödször is „Szép Magyar Beszéd” Győrben

Fotó: Kazinczy-díj Alapítvány
J. Kovács Andrea
2021.04.13. 17:32

Idén megrendezik a „Szép Magyar Beszéd” 55. Kárpát-medencei döntőjét. A hagyományoknak megfelelően a Kazinczy Gimnázium bonyolítja le a verseny fináléját – tájékoztatta oldalunkat Németh Tibor igazgató.

Hirdetés

Tavaly a koronavírus járvány miatt elmaradt a győri döntő. Ebben az évben úgy határoztak a szervezők, ha a felkészítő tanárok és diákok vállalják az új helyzettel járó kihívásokat, akkor interneten keresztül összemérhetik tudásukat. Egyébként már a megyei versenyek is így zajlottak.

Közel 100 magyarországi versenyző mellett 20 főnél több jelentkezés érkezett a határon túli magyar iskolákból, ami alig kevesebb a korábbi évek résztvevőinél.

S hogy hogyan zajlik az online döntő? A verseny két fordulóból áll. Az elsőben egy szabadon választott, szöveg felolvasása a feladat, melyet egy három percnél nem hosszabb, vágatlan videóban  kell elküldeni a zsűrinek. A kötelező szöveget pedig április 16-án, pénteken az online megnyitó után küldik ki, amelynek felvételét egy órán belül kell visszaküldeni.

Hirdetés
Az eredményhirdetés és a verseny zárása április 22-én lesz.

A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium névadója iránti tiszteletből, a hagyományteremtés szándékával indította útjára több mint fél évszázaddal évvel ezelőtt a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd versenyt, mely a vele párhuzamosan kialakuló anyanyelvi mozgalmakkal együtt a mai napig a magyar nyelvterület középiskolás korosztályának legjelentősebb anyanyelvi versenye.

Kapcsolódó témák: #Kultúra | #verseny |
likeold
a fb oldalunkat