Hirdetés
Kigyulladt kisteherautó, égő fáskamra, lángoló aljnövényzet

Ötvenöt esethez kellett kivonulni

Fotó: Nagybajcsi Pajzs Polgárőr Egyesület Facebook
Katasztrófavédelem
2020.05.11. 12:15

Kigyulladt kisteherautó, égő fáskamra, lángoló aljnövényzet. Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során négyen sérültek meg.

Hirdetés

Kapuváron a Szabadság utcában hétfőn kora délután mintegy háromszáz négyzetméteren kapott lángra a száraz fű és aljnövényzet. A város hivatásos tűzoltói gyorsan megfékezték a lángokat.  

Kedden késő este a kapuvári és csornai hivatásos tűzoltókat Csornára a Szatmári utcába riasztották, ahol egy családi házzal egybe épített kazánházban keletkezett tűz. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid időn belül eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt a tűzeset során.  

Hirdetés

Tűz keletkezett szerdán délelőtt Bőnyön a József Attila utcában egy fáskamrában. A győri hivatásos tűzoltók kiérkezésére az ott lakók eloltották a néhány négyzetméteren égő lángokat. A tűz érintette a fáskamra oldalát, tetejét és az ott tárolt faanyag egy részét. A tűzoltók az utómunkálatokat végezték el. Személyi sérülés nem történt az eset során.  

Kigyulladt egy kisteherautó Győrben a Téglavető utcában csütörtökön este. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A tűz nem terjedt át másra. Személyi sérülés nem történt a tűzeset során.  

Egy motorkerékpár és egy személyautó ütközött össze a 85-ös főúton, Veszkény térségében szombaton délután. A balesethez a kapuvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és a forgalom irányításában vettek részt. A mentők a motor vezetőjét kórházba szállították.  

Egy füstölő személyautóhoz riasztották a csornai hivatásos és a rábacsanaki önkéntes tűzoltókat vasárnap kora délután a 8408-as számú útra, Szany közelébe. A kocsi egyik műanyag alkatrésze olvadt meg, a fém alkatrészek is felforrósodtak, tűz nem keletkezett. A tűzoltók visszahűtötték a forró alkatrészeket. 

Kapcsolódó témák: #baleset | #baleset megelőzés | #tűzoltók |
likeold
a fb oldalunkat