Öt Templom Advent a Kommuna Lux-szal és a Pikkargyijszka Tercijával

Győr+
2022.11.25. 13:43

November 25. és december 26. között idén is megrendezik a 17. évét taposó Öt Templom Adventi fesztivált, ezúttal is rengeteg érdekes programmal és tehetséges előadóval.

Hirdetés

A programok a hagyományoknak megfelelően a Győr-Újvárosi templomokban zajlanak, ahol olyan híres előadók fognak vendégeskedni, mint a Balaton együttesből és a Tar Béla filmekből is ismert Víg Mihály és vonósok, a Lóci Játszik, Bereményi Géza és Másik János, valamint a Magyarországon még sosem látott és hallott Odesszai klezmer együttes a Kommuna Lux is.

Az Öt Templom Fesztiválnak célja, hogy tágítsuk azt a kört és elképzelést, hogy melyek azok az előadói műfajok, amelyek templomba vihetők. Nagyon várom, hogy hogyan tudjuk majd a görögkatolikus templom gyönyörű terét és az alternatív zenét ütköztetni, de minden ilyen ütközés mondhatni párbeszéd, ami a fesztivál jellemzője” – mondta az Öt Templom Fesztivál programigazgatója Borsa Kata.

Az előadók mellett olyan programok is látogathatóak lesznek, mint az eddigi években nagy népszerűségnek örvendő Öt Templom túra, valamint az esemény utolsó napján megtekinthető lesz a Betlehemi láng is.

A teljes beszélgetés visszahallgatható itt:

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+Reggel | #öt templom fesztivál | #programok |