Hirdetés

Őszi tárlat díjesővel

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2021.10.17. 09:14

Óriási érdeklődés mellett nyílt meg a Győr Megyei Őszi Tárlat szombaton, a Magyar Ispitában, ahol 31 művész 44 alkotása látható november 9-ig.

Hirdetés

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum pályázatot hirdetett a Győrben és a győri, téti és pannonhalmi járásban élő vagy innen elszármazott képző- és iparművészek számára, amelyre 56 alkotó 98 munkával nevezett. A képző- és iparművészet számos ágát felölelik az itt bemutatott alkotások, de a fő hangsúlyt a táblaképfestészet adja meg. „Nagyon fegyelmezett műveket sorakoztat fel a tárlat, az élesebb ütközéseket kerülő, elsősorban az alkotói meditációt, a szépségkeresést, a harmónia iránti vágyat kifejező műveket láthatunk. A „nagy öregek”, a középnemzedék alkotói mellett fiatalok is megmérettették magukat, de inkább az jellemző, hogy az arculatukat, a törekvésekeit kimunkált művészek jelentkeztek, akik tudatosan építik életművüket és egy-egy karakteres alkotássál hívják fel magukra a figyelmet” – erre világított rá megnyitó beszédében Wehner Tibor képzőművész, a zsűri tagja.

Győr Megyei Jogú Város díját idén Csermák Zsuzska grafikusművész érdemelte ki, aki két, a Balatont ábrázoló, nyáron készült akvarellfestményével lopta be magát a zsűri szívébe. A művész a mikrokörnyezetéből vett inspirációkat próbálja képekben megfogalmazni. A Rómer-múzeum díját Varga Gyöngyvér Amala üvegművész kapta két alkotásáért, amelyek a Goodbye és a Peace címet viselik. A művész munkáit a hagyományos képalkotás és digitális technológia ötvözésével készíti.

Átadták a frissen alapított Az év alkotó tanára díjat is, melyet a 15 éves Art 9000 Egyesület hozott létre. Az elismerést Milu Milanovich Ildikótól, az egyesület titkárától vehette át Németh Attila rajztanár. 

Kapcsolódó témák: #kiállítás | #Kultúra |
Hirdetés