Hirdetés

Őszi majomcsemeték az állatkertben

Fotó: Xantus János Állatkert
Xantus János Állatkert
2020.10.17. 18:16

Ősszel is zajlik az élet a győri Xantus János Állatkertben. A közelmúltban két majomcsapat is utódokkal örvendeztetett meg minket.

Hirdetés

A főbejárathoz közeli kifutó kedvelt és népszerű lakói a mókusmajmok, másik, kevésbé ismert nevükön halálfejes majmok. A kistestű, dél-amerikai származású majmok csapata örökmozgó, hangos népesség, élénk viselkedésükkel hamar magukra vonják a szemlélődők figyelmét. A csapat legfiatalabb tagja ugyan még június végén látta meg a napvilágot, eddig azonban leginkább csak az anyaállat hátán utazva lehetett megpillantani. Napjainkra azonban kellően megnövekedett ahhoz, hogy önállóan is elkezdje felfedezni a kifutót, így egyre gyakrabban lehet őt látni az anyától távolabb. Érdekesség, hogy a majmok világában a mókusmajmok újszülöttje a legnagyobb méretű az anyaállat testéhez képest.

A mókusmajmok szomszédjainál szintén nemrég kopogtatott a gólya. Az apellák, más néven csuklyásmajmok (képünkön) csapatában az idei évben már beszámoltunk gyermekáldásról, a két idősebb kölyök két különböző anyától, de egy napon, május 3-án, anyák napján látta meg a napvilágot. Az idei harmadik kölyök sokkal fiatalabb féltestvéreinél, mindössze pár hete, szeptember 30-án született. A főemlősök kölykeinél megszokott módon, elsősorban anyja hátába kapaszkodva tölti napjait, de az élesebb szeműek már láthatják őt az apellakifutóban!

Hirdetés

Az állatkert az október 23-ai hosszú hétvégén és az őszi szünet minden napján nyitva tart, látványetetésekkel és állatbemutatókkal várja kedves látogatóit! Október 31-én este pedig a borzongani vágyókat várjuk sok szeretettel, már javában zajlanak az intézmény életében szinte már hagyományosnak számító halloweeni ünnepség előkészületei. Terveink szerit ezen a napon több állatfajnál is különleges látványetetést szeretnénk tartani, amelynek során sütőtökökben elrejtett finomságokból csemegézhetnek állatkertünk lakói. Többek között a most bemutatott mókusmajom- és apellacsapat tagjai számára is készülünk ilyen különleges meglepetéssel! (x)

Kapcsolódó témák: #Xantus János Állatkert |
likeold
a fb oldalunkat