Őseim földje – A Kálnoky család története könyvbemutató

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.09.13. 11:27

Újabb izgalmas programra, ezúttal egy könyvbemutatóra várja az érdeklődőket az MCC győri képzési központ, melynek vendége Boris Kálnoky újságíró, az MCC Média Iskola vezetője lesz.

„Az ember néha belép egy kapun, és nem is sejti, hogy mindent maga mögött hagy; kifelé már csak egy új világba vezet az út” – írja könyve elején a hazánkban élő neves újságíró, Boris Kálnoky. Pontosan így történt ez az ő esetében is, mikor a rendszerváltás idején ellátogatott családja régi erdélyi birtokára, és ezzel élete új fordulatot vett.

A kőröspataki gyökerű nemesi família, a Kálnokyak históriája végigkíséri a letűnt századok erdélyi, illetve osztrák-magyar történelmét. Ha a család tagjai nem is tartoztak mindig az események fő formálói közé, katonaként, politikusként többnyire ott voltak hazánk múltjának főbb fordulópontjainál, háborúinál.

A forgatagos 20. század azonban sok más honfitársunkéhoz hasonlóan ezt a családot is szétzilálta, s tagjait arra kényszerítette, hogy életüket gyökereiktől távol folytassák. Múltjuk azonban búvópatakként tovább kísérte őket, erdélyi látogatásakor pedig maga a szerző is rácsodálkozott ősei gazdag örökségére. Ezért döntött úgy: a múltnak kútjába leereszkedve fölfedezi családja sokfelé ágazó történetét, hogy ezáltal jobban megérthesse magát, saját útját, génjeiben továbbélő örökségét is.

Szellemi felfedezőútjából született e lebilincselő történet, mely egyszerre szól a hazakeresésről, a viharos közép-európai történelemben helytállni próbáló férfiakról és a hajdanvolt idők utáni nosztalgikus vágyódásról.

Vendégünk: Boris Kálnoky újságíró, az MCC Média Iskola vezetője

A rendezvény helyszíne: MCC győri képzési központ (9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.)

Ideje: 2023. 09. 20. (szerda) 17:00 – 18:30

Részvételi szándékát a következő linken tudja jelezni: https://forms.gle/7sa46QQXyenzwaV29

További információk:
www.mcc.hu
+36 30/905 5648