Hirdetés
Csalás

Orvosi vizsgálatot ígérve csalt ki pénzt betegtársától

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.01.27. 10:28

Az idegrendszeri betegségben szenvedő 49 éves vádlott azt ígérte betegtársának, hogy neki is elintéz egy orvosi vizsgálatot, ezért 100 000 Ft-ot át is vett, azonban a vizsgálatból nem lett semmi

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 49 éves, idegrendszeri betegségben szenvedő terhelt azt ígérte a hasonló betegségben szenvedő sértettnek, hogy neki is elintéz egy vizsgálatot orvosánál.

Ezért 100 000 Ft-ot vett át a sértettől, amiért megígérte, hogy el is viszi a sértettet a más városban lévő orvoshoz, és szállást is intéz neki. Később azonban az ígérteket nem teljesítette, ez nem is állt szándékában.

Hirdetés

Az ügyészség először feltételes ügyészi felfüggesztés keretében előírta a terheltnek, hogy térítse meg a bűncselekménnyel okozott kárt, így mentesülhetett volna a büntetőjogi következmények alól.

Mivel a vádlott a rendelkezésre álló időszak alatt nem teljesítette az előírtakat, így vele szemben az ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat.

A bűncselekmény miatt az elkövetővel szemben két év szabadságvesztés is kiszabható. Emellett az ügyészég indítványozta, hogy a bíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt is bírálja el.

A nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le az ügyben, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség Sajtóközleményében.

Kapcsolódó témák: #Megyei Főügyészség |
likeold
a fb oldalunkat