Országos döntőnek ad otthont a Baross iskola

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2022.04.11. 14:38

A győri Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum ad otthont a pénzügyi-számviteli ügyintézők részére kiírt Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének. Hétfőn tartották a megnyitót, ahol beszédet mondott Dr. Dézsi Csaba András.

Hirdetés

Győr polgármestere köszöntötte az ország különböző pontjairól a városba érkező tanulókat és sok sikert kívánt nekik.

,,A mai világ egyik legfontosabb része a verseny. Versenyzünk már kisgyermekkorban sportolóként, versenyzünk az iskolákban a különböző tanulmányi versenyeken, versenyzünk a felsőfokú felvételért, és utána a szakmában is egyfajta versengés van azért, hogy a legjobbak legyünk. Aki szeret versenyezni és mindig a legjobbra törekszik, az előre fog jutni” – hangsúlyozta a városvezető.

A megméretésnek a Baross-iskola már második alkalommal ad otthont, ez pedig nagy büszkeség az intézmény számára. Bertháné Hári Gabriella igazgató azt mondta, már három éve készülnek a rendezvény lebonyolítására, hiszen a koronavírus gátat szabott a verseny megrendezésének.

Hozzátette, minden évben több barossos diák jut be a fináléba, ez idén sincs másként. Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt a Pénzügyminisztérium támogatja. Bebesek Botond helyettes államtitkár a megnyitón kiemelte, nagy örömére szolgál, hogy végre személyes részvétellel tarthatják meg vetélkedőt.

Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellára gratulált a döntőbe jutott diákoknak és arra kérte őket, szabadidejükben fedezzék fel Győr szépségeit. A három napos rendezvényen a pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ szakképesítés, valamint a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma tanulói vesznek részt. 

Galéria: O. Jakócs Péter

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #pénzügy | #verseny |