Örömfutás az egyetemen

Földvári Gabriella Illusztráció: depositphotos.com
2023.10.01. 10:28

A Széchenyi István Egyetem Uni Győr Örömfutás néven új, rendhagyó közösségi sportesemény-sorozatot indított útjára. A szombatonként zajló, mindenki számára nyitott és ingyenes eseményeken öt vagy tíz kilométer futás, illetve öt kilométer gyaloglás teljesítése közül lehet választani.

A kampusz mellett, kitáblázott, forgalommentes útvonalon, a folyópartok és a Püspökerdő különleges természeti környezetében halad végig az útvonal.

Ez nem egy futóverseny, inkább közösségi időmérő edzés. Eredményhirdetés nincs, de az indulók egyéni online visszajelzést kapnak a teljesítményükről, és meghatározott részvételszámok elérésével egyedi ajándékokat is megszerezhetnek.

Eddig 160-an regisztráltak 10-től 75 éves korig minden korosztályból. A résztvevők között vannak, akik egyre jobb időeredményt akarnak elérni, másokat a közös futás élménye motivál, megint mások pedig nordic walkingozva, beszélgetve sétálják végig a csodálatos püspökerdei környezetben kitáblázott pályát, ahol frissítőpontok is várják őket.

Az Örömfutás minden szombaton 9 órakor rajtol az Egyetemi Sportparkban az Uni by the Rusty Coffee kávézótól (Aranypart II. szabadstrand). A rajt előtt Kovácsné Gyenesei Anita, az egyetem testnevelője, korábbi válogatott ritmikus sportgimnasztikázó tart bemelegítést. A jelentkezőket felkészülési tanácsadással is segítik a szervezők dr. Zakariás Géza, az egyetem teljesítménydiagnosztikai laborvezetője irányításával.

Az eseménysorozathoz bármikor szabadon és ingyenesen lehet csatlakozni az oromfutas-gyor.hu oldalon található online regisztrációs felületen. A sikeres regisztráció után a rendszer mindenkinek személyre szóló állandó rajtszámot generál, amit a résztvevők az első indulásuk alkalmával a rajt előtt vehetnek át.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #futás | #sport | #szabadidő | #szenior szalon |