Ördöglovas leszek, avagy embert próbáló hétpróba Gyirmóton

Szerző és fotó: Ficsór Dávid
2023.04.22. 13:14

Egy különleges és a világon egyedülálló program zajlik a hétvégén a gyirmóti Rodeo Ranchen. Szombaton és vasárnap tartják az ördöglovasok 7 próbáját, ahol a résztvevők számot adnak technikai tudásukról, kitartásukról, elszántságukról, fizikai felkészültségükből, fegyelmükből.

 „Ördöglovas címet csak az kaphat – a közel negyven feladatból álló embert próbáló vizsgán – aki egy feladatból sem kap nullás eredményt és összesítésben minimum 62% felett teljesít” – mondta a Győr+ Médiának Tóth Szilárd, a Győri Ördöglovasok vezetője.

Szombat reggel 8-kor tartották a program megnyitóját, amire Gyirmót önkormányzati képviselője is ellátogatott. Szabó Jenő a résztvevőknek azt mondta: büszke rá, hogy a városrészben található ez a remek közösség, és sokan mozoghatnak, kikapcsolódhatnak a Rodeo Ranchen.

Egyre népszerűbbek az ördöglovasok, egyre többen szeretnének közéjük tartozni. Hét évvel ezelőtt még hat fő állt rajthoz a vizsgán, 2022-ben 24 fő – köztük 8 pónis kisiskolás -, idén pedig már negyvennél is többen, sőt külsős itthoni lovasok és délvidéki, erdélyi próbázók is érkeztek a megmérettetésre.

A hétvége első délelőttje elsősorban a fizikai felkészültségről, az erőről szólt, délután pedig már a lovasakrobatika is terítékre kerül. Vasárnap elméleti tudásukról is számot adnak az indulók, majd a legösszetettebb lovas kihívás vár rájuk. Vasárnap este Dallos Gyula lovas ügyekért felelős miniszteri biztos, örökös magyar bajnok és Tóth Szilárd adja majd át a jól megérdemelt diplomákat a kihívások teljesítőinek. 

Kapcsolódó témák: #kihívás | #lovas | #megmérettetés | #Ördöglovas | #Rodeo Ranch |