Hirdetés
Megtisztult Góré-dűlő

Önkéntesek szedték össze mások szemetét

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2020.10.29. 11:35

A Góré-dűlőben élő önkéntesek, mintegy félszázan, a csütörtök reggelüket szemétszedéssel kezdték a Pándzsa patak mentén. A közösségi szemétszedésben részt vett dr. Dézsi Csaba András polgármester, Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő, dr. Szálasy László a Környezetvédelmi Bizottság elnöke, valamint Koronika Tamás, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hirdetés

Monitor, pala, építési törmelék, festékes vödör, wc-ülőke, különféle háztartási hulladék, műanyag flakonok kerültek elő a Pándzsa patak töltésének oldalából, a bozótosból. Sokan illegális hulladéklerakónak használják a területet. Ezt elégelték meg a környéken élők és összefogva, a polgármestertől kértek segítséget a közösségi, szabályos hulladékgyűjtéshez.

Fotó: Marcali Gábor

A GYHG biztosította a szükséges zsákokat és kesztyűket és a szolgáltató szállítja el az összegyűjtött hulladékot.

Hirdetés

A Góré-dűlőben élők példamutató kezdeményezésére hívta fel a figyelmet dr. Dézsi Csaba András. ,,Fontos, hogy a győri polgárok is részt vehetnek a város megtisztításában a hasonló jellegű kezdeményezésekkel. Így közösen érhetjük el, hogy Győr legyen Magyarország legtisztább városa” – hangsúlyozta a polgármester.

Fotó: Marcali Gábor

A helyiek több tucatnyi zsákot töltöttek meg az összegyűjtött szeméttel, és szedték ki a nagyobb darab illegálisan lerakott hulladékot az út menti bokrokból. A résztvevők egyöntetűen azt mondták, mindent megtesznek annak érdekében, hogy tiszta, élhető legyen a környezetünk. A tervek szerint a közeljövőben faültetéssel teszik környezetbarátabbá a Góré-dülőt.

Fotó: Marcali Gábor
likeold
a fb oldalunkat