Oktoberfest Győrben

Szigeti Sándor Illusztráció: depositphotos.com
2023.09.29. 13:29

Habos sörünnep zajlik Győrben! Tíz vendéglátóhely ugyanis összefogott, és elhatározták, hogy a híres müncheni Oktoberfest mintájára közösen megcsinálják a győri oktoberfestet.

A nemes elhatározást tettek követték, így a napokban akad olyan győri söröző, ahol bajor népviseletben, bajor zenével fogadják a vendégeket. Több helyütt is csapra verték a leghíresebb müncheni főzdék szezonális fesztiválsöreit, amely mellé roppanós bajor kolbászt, kiváló bajor húskenyeret, bajor perecet és természetesen az örök klasszikust, sült csülköt kínálnak. Akad olyan vendéglő, ahol előkerültek a hátsó polcokról a literes korsók, hogy ezzel is megidézzék a világ legnagyobb sörfesztiváljának egyedülálló hangulatát.

Külön piros pont jár a szervezőknek, amiért alkoholmentes üveges bajor sörökről is gondoskodtak, így tényleg mindenki bekapcsolódhat a programokba. Aki az eddigi eseményekről lemaradt volna, ne búsuljon, nincs még elkésve, ugyanis a győri oktoberfest nagytestvéréhez hasonlóan egészen október 3-ig tart!

El lehet még csípni egy jó csapolt bajor sört és egy bajor kolbászt a belvárosban!

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Oktoberfest | #programok | #sör |