Fejlesztés Adyvárosban

Október végére szerkezetkész a parkolólemez

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2022.07.14. 12:15

Jó ütemben halad az adyvárosi parkolólemez építése, a tervek szerint október végére szerkezetkész lesz a létesítmény. Zajlik a parkolóbővítés a Földes Gábor út 9-23. előtt is, az érintett szakasz várhatóan augusztus végére újul meg teljesen. A parkoló fejlesztéssel párhuzamosan a Kodály Zoltán út 22-32. mögötti szervizutat és a járdát is modernizálják.

„Jó ütemben halad az adyvárosi parkolólemez építése, elkészültek a lemez alapját jelentő kútalapok, jelenleg a vasbeton alaplemez vasalás szerelése zajlik” – mondta a Győr+ Médiának Radnóti Ákos. „Ezt követően a betonozás négy ütemben történik majd a következő hetekben, a teljes szerkezetépítés befejezése pedig október végére várható” – tette hozzá az alpolgármester, aki egyben a körzet önkormányzati képviselője is.

A lemez építésével párhuzamosan zajlik a parkolóbővítés a Földes Gábor út 9-23. előtt, ott a teljes szakasz megújítása augusztus végére várható – emelte ki Kara Ákos. „Lesz még parkolásfejlesztési munka a Kodály Zoltán út 22-32. előtt is, oda azonban csak akkor vonul fel a kivitelező, ha a Földes Gábor úton már befejezték a felújításokat” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

„A parkolólemez fejlesztési projekt részeként egy régi problémát is sikerül orvosolni a környéken, teljes körű szervizút és járdafelújítás kezdődött el a Kodály Zoltán út 22-32. és a Móra iskola között, ahol sok panasz volt a régi, összetöredezett, vízelvezetés nélküli és a kukásautók számára keskeny pályaszerkezetre” – fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester. „Köszönet Polgármester úrnak, illetve Kara Ákos és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselőknek azért, hogy most a régi szervizút elbontása után egy teljesen újat építenek, ráadásul egy méterrel szélesebben” – mondta az adyvárosi képviselő.

„Az új, háztömb mögötti aszfaltút vízelvezetést is kap az építés során az út mellé épülő szegélyekkel együtt, a munkálatokat pedig direkt a nyári tanítási szünetre időzítettük, hogy senkit se zavarjon, a tanév kezdetére befejeződik a felújítás” – tette hozzá Radnóti Ákos.

A 2, 5 milliárd forintos állami támogatású adyvárosi parkolófejlesztés az itt élők régi és legnagyobb kérése volt, ezért nagy öröm, hogy most, a lemez megépítésével és a környék parkolási rendjének átalakításával jelentősen enyhíteni tudjuk a parkolási problémákat” – hangsúlyozta Kara Ákos. „Összességében 166 új parkolóhely létesül a park környezetében, úgy, hogy menet közben a zöldterületet is fejlesztjük, ezzel válik igazán modern, 21. századi környezetté Adyváros szíve” – zárta szavait az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #beruházás | #parkoló | #parkolófejlesztés |