Október 1-jén indul a népszámlálás

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.09.28. 16:41

A felmérést a Központi Statisztikai Hivatal irányítja, de az adott település jegyzőjének, mint települési népszámlálási felelősnek a feladata a számlálóbiztosi hálózat kialakítása és folyamatos működtetése. Városunkba szeptember 15-én megérkeztek a munkához szükséges tabletek, a számlálóbiztosok fő munkaeszközei.

Hirdetés

A Polgármesteri Hivatal továbbra is folyamatosan várja a számlálóbiztosi munkára jelentkezőket. A Központi Statisztikai Hivatal szlogenjével élve „Olyan munkalehetőséget ajánlunk neked, amit a következő 10 évben biztosan nem fogunk senkinek.”

Az összeírás első időszaka – október 1. – október 16. között – az internetes önkitöltés időszaka.

A KSH megkezdte az egyedi belépési kódokat tartalmazó felkérő levelek kézbesítését. Az egyedi belépési kód segítségével saját időbeosztásunk szerint kényelmesen tudunk eleget tenni a törvényben előírt kötelezettségünknek.

A népszámlálás adataiból sok minden következtethető, ami a területfejlesztésre, az önkormányzatok stratégiájára, lakáskörülményekre vonatkozik és ez által értékelni lehet az elmúlt tíz évet, valamint segít a jövőbeni tervezésben is.

Az idősek kevésbé járatosak az internet használatában, nincs is mindenkinek lehetősége saját otthonában ebben az időszakban teljesíteni az adatszolgáltatást, ezért legyünk segítségükre!

A hétvégi ebéd után, nyugodt környezetben, beszélgetés közben a család segítse őket a kérdéssor kitöltésében, mely körülbelül fél órát vehet igénybe. Ezáltal a későbbiekben már nem lesz szükség arra, hogy a számlálóbiztos, mint számukra ismeretlen személy kérdéseire válaszoljanak.

Mindazok, akik október 16-ig online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt, amelynek keretében az online kitöltési időszak alatt naponta 5 db, egyenként 100 000 forint értékű ajándékutalványt sorsol ki a KSH a kitöltők között. Fontos, hogy a kitöltés végeztével kapott, a kitöltést igazoló kódot mindenki őrizze meg, mert azzal igazolható, hogy valóban megtörtént az online válaszadás, ki lettek töltve a kérdőívek.

Feleljünk egymásért!

További információt a nepszamlalas2022.hu oldalon talál.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #KSH | #népszámlálás |