Nyugdíjas „Ki mit tud?” az egyetemi klubban

J. Kovács Andrea Fotó: MekliZ /Kasza Fruzsina
2023.10.26. 16:21

Jó hangulat, érzelmes percek és sok-sok nevetés jellemezte a a nyugdíjas Ki mit tud?-ot, amelyet ma délután rendeztek az egyetemi Bridge Klubban.

Az eseményre eljött dr. Pergel Elza alpolgármester, aki megnyitó beszédében kiemelte:

Nyugdíjaskorban az a feladatunk, hogy a megélt szép dolgokra emlékezzünk, és azt az időszakot, ami még megadatik, kellemesen, boldogan, hasznosan, egymás gyönyörűségére töltsük.” Ezután gratulált a fellépőknek, hogy legyőzték magukban a szerepléstől való félelmet és vették a bátorságot társaik és önmaguk szórakoztatására.

Kányai Róbert, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: „A város és az egyetem számára egyaránt fontos, hogy az idős korosztály jól érezze magát. A nyugdíjasok pedig a nehézségek ellenére minden megmozdulásban aktív szerepet vállalnak.

Az EESZI 2017 óta rendez Ki mit tud?-ot az égisze alatt működő nyugdíjas kluboknak. A rendezvény évről-évre jó alkalmat kínál a találkozásra, a felkészüléssel töltött idő pedig igazi élményt jelent a résztvevőknek.

A színvonalas produkciók hol megnevettették a nézőket, hol pedig könnyeket csaltak a szemükbe. Az előadások között voltak versek, dalok, vidám jelenet és tánc. Különösen nagy tetszést aratott a Batthyány téri klub műsora, akiket a Hattyúk tava című balett ihletett fellépésre.

Tv-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #ki mit tud | #vetélkedő |