Hirdetés
Ügyészség

Nyolc társától lopott a 14 éves lány

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.08.10. 07:32

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú lány ellen, aki 2019-ben, 14 évesen követett el több bűncselekményt.

Hirdetés

Az ügyészség vádirata szerint az elkövetéskor 14 éves lány 2019 tavaszán bement egy győri általános iskola lány öltözőjében, ahonnan társával mobiltelefont, készpénzt, pólókat, cipőket, bizsu ékszereket loptak el, összesen nyolc sértettnek okozva 142 ezer forint kárt.

Egy másik alkalommal a fiatal lány egy áruházból lopott édességet, illetve 2019 őszén egy másik társával egy győri áruházból nagyjából 4500 forint értékben loptak élelmiszert.

Hirdetés

A legsúlyosabb bűncselekményt a terhelt 2019 őszén követte el, mikor egy általa korábban ismert 12 éves lányt vett észre a buszon, akitől ötszáz forintot követelt, különben a kislányt megveréssel fenyegette. A sértett félelmében odaadta a nála lévő háromszáz forintot, de a vádlott ekkor a kislány nyakában lévő 3 ezer forint értékű sálat is elkezdte követelni, amit végül a sértett félelmében szintén átadott neki.

A most 16 éves, letartóztatásban lévő terheltet súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével és több rendbeli, minősített lopásokkal vádolja az ügyészség, és indítványozta javítóintézeti nevelésre ítélését.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #lopás | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat