Nyakpánt-mánia: Martin különleges gyűjteménye

Pécskai István Fotó: Németh Tamás
2023.01.09. 16:21

Nem lehet azt mondani, hogy hétköznapi hobbija van Németh Martinnak. A zalaegerszegi kisfiú nyakpántokat gyűjt. Már több mint 3 ezer darabbal rendelkezik, ami valószínűleg világcsúcs. Most már a Győr+ Média nyakpántja is benne van a repertoárjában.

Hirdetés

Martin öt évvel ezelőtt kezdte el gyűjteni a kiegészítőket, amelyek közül egyébként egyiket sem hordja. A nyakpántok három ládában vannak elhelyezve. A ládák olyan nehezek, hogy képtelenség lenne megemelni őket.

,,Nagyon sok helyről küldtek már Martinnak nyakpántot. Van köztük olyan, amely a romániai külügyminisztériumtól érkezett, de egy kanadai sportegyesület és a katari labdarúgó-világbajnokság hivatalos kiegészítője is megvan neki. Nincs kedvenc darabja, de vannak persze különlegesek. Elsősorban azok, amelyek már megszűnt szervezet relikviái. Ilyen a honi határőrségé vagy éppen az Air Berlin egykori légitársaságé” – mesélte Németh Tamás, Martin édesapja a Győr+ Médiának.

Hozzátette, kisfia számára a nyakpántgyűjtés a fő hobbi. Amikor az ideje engedi, ezzel foglalkozik, igyekszik bővíteni a repertoárt.

,,A postaládánkat már többször ki kellett cserélnünk, akkora terhelés éri. Alkalmanként egy tucat nyakpántot gyömöszöl bele a postás. Martin egyébként a gyűjteményével nem szeretne különösebben szerepelni, az sem igazán érdekli, hogy bekerüljön a Guinness-rekordok könyvébe. Pedig könnyen lehet, hogy ezzel a mennyiségű nyakpánttal mindez sikerülne neki” – fogalmazott Németh Tamás.

Elképzelhető ugyanakkor, ha lehetőség adódik rá, egy hatalmas csarnokban kiállítanák a gyűjtemény összes darabját. Martinnak egyébként sikerült elérnie, hogy különböző cégek és vállalatok már maguktól küldjék neki a különböző nyakpántokat.

,,Nemcsak Magyarországról, hanem külföldről is rendszeresen kapja a kiegészítőket. A testvérem Londonban él, segít a beszerzésben. Egyébként a cégek gálánsak, s ingyen szokták küldik a nyakpántokat, így Martinnak nem kell erre költenie a zsebpénzét” – mesélte Németh Tamás.

Ha valaki küldeni szeretne Martinnak nyakpántot, az alábbi e-mail-címen keresztül felveheti a családjával a kapcsolatot: nemeth1110@citromail.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #nyakpánt |