Nukleáris hadviselés a 21. században

Győr+
2022.11.23. 15:01

„Nukleáris irányelvek és nukleáris hadviselés a 21. században" címmel Robert C. Castel tart előadást az MCC Győri Képzési Központjában.

Hirdetés

Az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb és legelhanyagoltabb jelensége a stratégiai szintű hadviselés „demokratizálódása”. Ezen a szinten hagyományosan a támadás számít az erősebb harcformának, de mindezidáig stratégiai csapásmérő eszközök csak egy igen szűk nagyhatalmi klubnak álltak rendelkezésére. Az utóbbi évtizedekben ez az exkluzív klub állandóan új tagokkal bővült a rakéta és dróntechnológiák proliferációja és az irányítóeszközök egyre terjedő civil alkalmazása miatt. Ezzel párhuzamosan világszerte rohamosan nőtt azoknak a potenciális célpontoknak a száma, amiket ma kritikus infrastruktúráknak nevezünk.

A kérdés, amit az előadás keretein belül az előadó szeretne megválaszolni a következő. Hogyan befolyásolja a stratégiai hadviselés demokratizálódása a nemzetközi rendszer stabilitását, és miért növeli meg ez a folyamat igen jelentősen a nukleáris háborúk veszélyét?

A rendezvény helyszíne:

MCC győri képzési központ (9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.)

Ideje:

2022. 11. 29. (kedd) 17:00 – 18:30

Az esemény angol nyelven zajlik, szinkrontolmácsolással.

További információk:

www.mcc.hu

Hirdetés