Hirdetés
Konzuli látogatás

Novemberben rendezik meg a lengyel komolyzenei fesztivált

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2021.05.07. 13:44

Novemberben orosz, cseh, szlovák, lengyel és magyar résztvevőkkel rendezik meg Győrben 15. Lengyel Nemzetközi komolyzenei fesztivált. A három napos fesztivál házigazdája idén is a Liszt Ferenc Zeneművészeti Iskola és a Győri Önkormányzat lesz. A programsorozat egyben zenei verseny, ahol a növedékek megmutathatják tehetségüket.

Hirdetés

A Győri városházán folyatott megbeszélést a lengyel konzul. Andrzej R. Kalinowskyt, dr. Pergel Elza győri alpolgármester fogadta irodájában, és egyeztették a novemberi lengyel komolyzenei fesztivál részleteit.

„Azért nagyon fontos számunkra ez az esemény, mert elsősorban a fiatalok, diákok, jobban megismerhetik a lengyel kultúrát és a klasszikus zenét, és jó példa a lengyel-magyar barátságra. Ráadásul itt Győrben ez a kapcsolat, együttműködésnek komoly hagyományi vannak” – emelte ki a lengyel konzul.

Hirdetés

A fesztivált 15 évvel ezelőtt először lengyel és magyar fiatalok számár tartották meg, azóta újabb nemzetek, szlovákok, csehek és oroszok csatlakoztak a rendezvényhez.

A győri önkormányzat a kezdetek óta támogatja a lengyel zenei fesztivált, amit ebben az évben még inkább segítenek.

„ Ezzel a lengyelek novemberi nemzeti ünnepéhez mi is be tudunk csatlakozni, hiszen Győr városon 750. jubileumi programsorozatával. Így lengyel barátainkkal együtt tudunk ünnepelni, Úgy gondolom, hogy ez az egyik legszebb színfoltja lesz a város évfordulójának.” – mondta a megbeszélés után dr. Pergel Elza alpolgármester.

A három napos novemberi programsorozat egyben zenei verseny, ahol a növedékek megmutathatják tehetségüket.

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #Kultúra | #városháza |
likeold
a fb oldalunkat