Nőnek lenni jó, vállalkozóként is!

Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2023.03.08. 18:39

Nőnapon a kamara sem feledkezett meg a hölgy vállalkozóiról, akiknek ebben az esztendőben is különleges programmal készült az intézmény. A szépségmentor tanácsai után finom sütemények és koktélok édesítették meg a találkozót.

Szerda délután könnyed, tavaszi kikapcsolódásra invitálta a szebbik nem képviselőit a kamara. Hisz nőnek lenni jó, vállalkozóként is. A rohanó hétköznapokban nem árt néha megállni és feltöltődni, egy-egy ilyen nőnapi program pedig erre kiváló lehetőség. A Smink-Koktél-Sütemény elnevezésű programon a rövid elnöki köszöntő után bele is vágtak a hölgyek a „csajoskodásba”, hiszen Szabó Doris szépségmentor látta el a résztvevőket sminktanácsokkal.

„Amit a legjobban szeretek a női mivoltunkban, az az érzékenységünk és a sebezhetőségünk. Fontos, hogy egy nő biztonságban érezze magát a sminkjében. Soha nem a mennyiségen van a hangsúly, sokkal inkább a minőségen. Hiszek az okos neszesszerben, a multifunkcionális termékekben. Nehéz a helyzetünk, hiszen nagyon tág a piac, de a tudatosságot az fogja meghozni, ha megismerjük önmagunkat. Nem csak sallangokkal kell belenézni a tükörbe, hanem felfedezni, hogy mi a szép az arcunkban, a bőrünkben” – kezdte előadását a szakember.

Míg Szabó Doris sztorizott, közben egy szerencsés hölgyet is „kezelésbe” vett, egy rajta készített smink segítségével prezentálta a legfontosabb beauty-praktikákat. „Egy nőnek az arcápolással legalább annyi időt kellene eltöltenie, mint a sminkeléssel. Mindannyian küzdünk az öregedéssel, de a megelőzés elengedhetetlen. 35 év felett nemcsak az fontos, hogy legyen egy jó nőgyógyászunk, hanem az is, hogy legyen egy jó bőrgyógyászunk!” – fogalmazott Doris.

A szakmában is ismert és elismert szakértő 6 éven keresztül dolgozott az egyik kereskedelmi televíziónál, így bővelkedik élményekben, tapasztalatokban. Doris úgy véli, azokkal a krémekkel, amelyek közvetlenül érintkeznek a bőrünkkel, nem érdemes spórolni. „Az, hogy mi áll nekünk jól, abban útmutató lehet, hogy milyen tónusok határozzák meg a bőrünket és a megjelenésünket, de általában a föld-színekkel nem lehet mellényúlni. Selymesebb állagú sminkekben kell gondolkozni, szemben a pigmentorientált sminkekkel, hiszen a nap folyamán mindegyik fárad, de előbbi sokkal természetesebben. Az szoktam még mondani, hogy ha egy nőnek bronzosítója van, akkor mindene van” – ilyen és ehhez hasonló tippeket is örömmel osztott meg a szakember a vendégekkel, akik persze szívesen kérdeztek a szépségmentortól az előadás végén.

Szabó Doris után a kulináris élmények sem maradhattak el. A Zaandra Cake finom süteményeivel varázsolta el a hölgyeket, Tömördi Dorina, a Szomszéd koktélbár és kávézó bartendere pedig egy ízléses, populáris, gyümölcsös itallal kedveskedett a megjelenteknek.

Kapcsolódó témák: #kereskedelmi és iparkamara | #nőnap | #szépség |